kapat
27.03.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Hopdediks'in kemikleri sızlayacak


Siyanürlü altın kavgasının sembolü Hopdediks'in ölümünden birkaç ay sonra, 240 işçi alacak Eurogold'a bir günde 5 bin 500 kişi iş başvurusu yaptı
Bergama'nIn Ovacık köyü yakınındaki altın madenini çalıştırmaya hazırlanan Eurogold şirketinin eleman alımı için dağıtıldığı formlar kapışıldı. Eurogold'a karşı yıllardır "siyanürlü altına hayır" eylemleri düzenleyen bölgede kampanyaların sembolü olan Hopdediks lakaplı Bayram Kuzu'nun ölümünden birkaç ay sonra, Eurogold'un önünde bu kez iş başvuru formu için kalabalıklar birikti. Altın madeninde deneme üretimine geçmek için hazırlık aşamasında olan Eurogold'un hazırladığı 4 bin adet iş başvuru formu, öğle saatlerinde tükenince 1500 form daha bastırıldı.

Toplam 240 kişinin alınacağı iş için form dağıtılacağı yerel basın ve radyolar aracılığıyla duyurulunca, çevre köylerden de Bergama'ya akın oldu. Eurogold Halkla İlişkiler Müdürü Hayri Öğüt, yaptığı açıklamada, başvuruların 6 Nisan 2001 akşamına kadar devam edeceğini, bu amaçla ofisin hafta sonunda da açık olacağını bildirdi.

ÇEVRECİ İŞÇİ
İşe alınacak kişilerde aranan özellikler, "çevreci, sosyal, sorumluluk sahibi, iş emniyetinin önemini bilen, takım ruhu içinde çalışma bilincine sahip, konusunda yaratıcı ve girişimci düşünceye sahip, profesyonel, dürüstlük ve güvenirlik niteliklerini taşımak" olarak sıralandı.

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır