kapat
27.03.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Çok kazanan kadın erkeğinin kâbusu


ABD'de yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin 3'te 2'si karısının kendisinden daha fazla para kazanmasını evlilik hayatına bir tehdit olarak görüyor
Erkekeler mesleğinde başarılı ve iyi para kazanan kadınlara hâlâ alışabilmiş değil. Amerika'da yapılan bir araştırma erkeklerin çoğunun, eşlerinin kendilerinden fazla kazanmasından rahatsızlık duyduklarını ortaya koydu.

Boston'daki Harvard Üniversitesi'nden Dr. Rosalind Chait Barnett ve ekibi, Massachusetts'te yaşayan ve her ikisi de çalışan 286 evli çift üzerinde 2 yıl süren araştırma yaptı. Araştırmaya katılan erkeklerin 3'te 1'inin, kadın-erkek rolleri konusunda geleneksel değerlere daha az bağlı olduğu saptandı. Bu erkeklerin, kocanın evin geçimini temin eden tek kişi olması ve kadının evde kalıp ev işleri yapması gerektiğini pek düşünmediği belirtildi.

İLİŞKİ OLABİLİR
Ancak araştırmaya katılan erkeklerin geri kalan 3'te 2'lik çoğunluğunun geleneksel inançlara bağlı oldukları belirlendi. Bu gruptaki erkekler eşlerinin kendilerinden daha fazla kazanması durumunda evliliklerinin geleceğinden endişe duyacaklarını söylediler. Bu erkeklerin, eşlerinin bir ilişkisi olabileceği ya da bir şeylerin yanlış gittiği düşüncesine kapılma olasılıklarının da daha fazla olduğu belirlendi. "Karınız sizden çok para kazanırsa rahatsız olur musunuz" sorusunu sorduğumuz ünlüler de araştırma sonuçlarını doğruluyor.

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır