kapat
27.03.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Pijamalı memurlar


Kıyafetmiş, dert değil. Pijamayla bile işbaşı normal... Hollanda'da devlet memurları evlerinde çalışabilecek!..

ESNEYEREK İŞBAŞI
HOLLANDA'DA dünyadaki bütün devlet memurlarını imrendirecek bir uygulama başlıyor. 1 Haziran'dan itibaren isteyen, işe gitmeyip evini devlet dairesi gibi kullanabilecek. Bir bakıma sabah uyanıp yatağından kalkan memur, pijamasını bile çıkarmadan işe koyulabilecek.

ÜSTELİK MAAŞA ZAM
İÇİŞLERİ Bakanlığı ile sendikalar arasında varılan anlaşmaya göre, evde çalışacak devlet memurlarının telefon, bilgisayar, elektrik, su, yemek ve internet gibi bazı masrafları da karşılanacak. Şimdi sıkı durun. Evinde çalışmayı kabul eden memurların maaşlarına zam da gelecek.!

110 BİN UYGUN MEMUR VAR
Evde görev yapacak memurların, çalışma sistemi ve saatleri, işyeriyle yapılacak görüşmelerle düzenlenecek. Bu sayede karayollarındaki araç kuyruklarının azaltılması ve yollarda geçen zamandan tasarruf yapılması da hedefleniyor. Hollanda'da bu tür çalışmaya uygun 110 bin civarında memur bulunuyor.

Bizde ezelden beri var
HOLLANDA'DAKİ "evden çalışma" formülü, amacı ve sonuçları aynı olmasa da Türkiye'de yıllardır uygulanıyor. Kamuda işten çıkarmaların veya ihraç etmenin güçlüğü nedeniyle her hükümet ya da bakan değiştiğinde birçok memur kızağa çekiliyor.

BANKAMATİKÇİLER
ÇOĞU müşavir olan bu kişiler, oturacak masa bile bulunmadığı için işe hiç gitmeden maaş alıyor. Eğitimi ve birikimi ne olursa olsun devletin hiçbir şekilde yararlanmadığı bu görevliler, kamu personeli arasında "bankamatik memurları" diye adlandırılıyor.

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır