kapat
24.03.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Beyaz perde


Sahnenin büyükleri
Sinema oyunculuğumuz bana kalırsa hâlâ oldukça geri düzeyde... Her rolün gerektirdiği kalıba girmeyi deneyen ve başaran oyuncular çok az... Birçoğu hâlâ modası geçmiş star kimlikleri ve kaprisleriyle, filmlere yarardan çok zarar getirmekle meşgul. Bu durum da kimi yönetmenlere oyuncuları küçümseyen ve onlarla alay eden sözler etme hakkını veriyor.

Peki, Türkiye'de iyi oyuncu yok mu? Son haftalarda üst üste gördüğüm oyunlara bakınca, "Var, ama çoğu sahnede" demek geliyor içimden... Gerçekten de, oldukça rötarla izlediğim "Kobay"da Ali Poyrazoğlu tek sözcükle muhteşem... Aynı biçimde Devlet Tiyatroları sahnesinde gösterilen ve yılın en iyi oyunlarından biri olan "Leannae'in Güzellik Kraliçesi"nde Sumru Yavrucuk/ Rüçhan Çalışkur/ Hakkı Ergök/ Yurdaer Okur dörtlüsü, yıllarca hatırlanacak oyunlar veriyorlar. "Ayrılık"ta Zuhal Olcay/ Haluk Bilginer ikilisini de mutlaka görmek gerekir.

TİYATRO FESTİVALİNE YAZIK OLDU
Evet, tiyatro sahnelerimizde harikalar yaratılıyor. Ama çok az kişi farkında... Genelde tüm medyamız TV'den atlayıp gelmiş bir avuç ünlünün peşine takılmış gidiyor. Ve bu, Türkiye'nin gerçek oyuncularına büyük hakaret oluyor.

Tiyatro festivali maalesef bu yıl iptal oldu, ama ufukta yine de bir festival var! Nisan'ın son iki haftasında İstanbul yine sinema sanatının en güzel örnekleriyle buluşacak. Rezervasyonlar başlamak üzere. Formlar bu pazartesiden itibaren alınabilecek. Ama bizim yarın Sabah-Pazar'da festivalin 180 filmi üzerine topluca vereceğimiz bilgileri ve geleneksel "kaçırılmaması gerekenler" listemizi okumadan, karar vermeyin...

Atilla Dorsay

al.dorsay@superonline.com

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır