kapat
24.03.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

En 'şirin' Türk kadını


Tiyatrocu Evin Esen, Tatlı Kaçıklar'daki 'Şirin Ana', Gülbence'deki 'Tazenaz' tiplemesiyle Türk kadınının duygularına tercüman oluyor
Son günlerde Türk medyası el ele verip, Gülben Ergen'i Hülya Avşar'ın tahtına oturtmaya karar verdi. "Nasıl oldu bu?" diye düşünürken Evin Esen'i farkettik. Esen, iki yıldır her sabah Gülben Ergen'in sabah programına eşlik ediyor. Yani Ergen'in başarısında biraz da onun parmağı var.

Esen'in programdaki ismi Tazenaz. Onu çoğu zaman Gülben Ergen'in süsüne, makyajına laf atarken görüyoruz. İzleyicilerse kendilerini ona çok yakın hissediyor. Çünkü Esen, ailemizden biri gibi; annemiz, ablamız, komşumuz ya da bizzat kendimizden bir şeyler bulabiliyoruz onda...

KAFAMI BOZMAYIN!
"Gülbence programı çok seviliyor. Çünkü o programda izleyicinin olmak istediği kadınla, olduğu kadın yan yana duruyor. Gülben Ergen gibi olmak istiyorlar ama Tazenaz'dan farksızlar... Hal böyle olunca benim Gülben'e sataşmalarımı, giyimine, makyajına laf söylememi zevkle izliyorlar. Onların ağzından Gülben'e 'mundar' diyorum" diyen Evin Esen, bulunduğu noktayı çok iyi özümsemiş bir tiyatrocu... 22 yıl önce yönetmen asistanlığı yaparak girmiş piyasaya. Yönetmen olarak çalışmadan önce ise psikoloji okuyormuş. Annesinin vefatı üzerine çalışmak zorunda kalmış ve okulunu yarım bırakmış. Uzun yıllar gerek Yeşilçam'da, gerekse TRT'de yönetmen asistanlığı, yardımcı yönetmenlik ve yönetmenlik yapmış. Orhan Aksoy, Naci Çelik Berksoy gibi isimlerle çalışmış. Yönetmenlik yaptığı günlerde bir televizyon dizisi için kadın oyuncuya ihtiyaç duymuşlar. Evin Esen, 18 kişiye ne yapmaları gerektiğini ayrı ayrı göstermiş. Ama nafile... Onlara öğreteceğim derken rolü sular seller gibi ezberleyen Esen işte o gün oyuncu olmuş.

Evin Esen şu anda iki ayrı dizide oynuyor: Tatlı Kaçıklar ve Üzgünüm Leyla. Bu yüzden sokaktaki insan bile ona Şirin Ana diyor... Evin Hanım hoşnut bu durumdan. Arada sırada etrafındaki insanlara "Kafamı bozmayın topuğunuzdan vururum, dizinize sıkarım, mermi manyağı yaparım" gibi espriler de yapıyor.

Ama Şirin Ana'nın içinde kabadayı kadından fazlası olduğuna inanıyor. "Dikkat ederseniz herhangi bir erkeğe değil, mafya babası bir erkeğe, Tarumar'a kafa tutuyor. Yeri geldiğinde ona hiçbir Türk kadınının kocasına söyleyemeyeceği sözler söylüyor. İşte kadınlar bu yüzden Şirin Ana'yı seviyor" diyen Esen, Türk kadınının sesi olduğuna inanıyor.

'Kadrolu köylü olmayacağım'
Dokuz yıldır oyunculuk yapan Evin Esen, geçen yıllara dizi oyunculuğunun yanı sıra belgesel TV dizisi ve tiyatro oyunları da sığdırmış. "Keşanlı Ali Destanı", "Beyoğlu Beyoğlu", "Kayıp Ayla", "Umut Hep Vardı" bunlardan bazıları... Esen'in günlük hali ekrandakinden bir hayli farklı. İstanbullu güzel bir kadın. Ama onu hep başörtülü rollerde görüyoruz. Esen bu durumdan pek memnun değil: "Yeşilçam'da Metin Çoban diye bir ağabeyimiz vardı. İlk sinemaya başladığı yıllarda bir iki kez garsonu oynamış. Adı 'garson' kalmıştı. Ömrü boyunca bütün filmlerde garsonu oynamıştı. Ben de dizilerin, filmlerin kadrolu köylüsü olmak istemiyorum."

Sibel Arna

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır