kapat
25.03.2001
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Gökalp'e teftiş şoku


Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp hakkında "MHP'li kadrolaşmaya gitmek" suçlamasıyla inceleme başlatıldı. Sezer de kendisine gelen çok sayıdaki ihbarı Başbakanlık'a iletti
MHP'li Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp'in "ANAP'lı bakanlar hırsızları kolluyor" açıklaması ve Başbakan Ecevit'e yönelik ağır ifadeleri nedeniyle ortaya çıkan kriz mercek altına alındı. Başbakanlık Teftiş Kurulu, Tarım Bakanlığı'ndaki kadrolaşma için inceleme başlattı. Gökalp döneminde yoğunlaşan "MHP'li kadrolaşma" hakkında Cumhurbaşkanlığı'na çok sayıda ihbar geldiği ve bunların Sezer tarafından bir üst yazı ile Başbakanlık'a iletildiği öğrenildi. Gökalp hakkındaki ihbarlar, "Teşkilat kadrolarına partizanca atamalar yapmak ve Bakanlık Teftiş Kurulu'nu bir baskı unsuru olarak kullanmak" suçlamaları üzerinde yoğunlaşıyor. Ayrıca, Başbakan Bülent Ecevit'in de Gökalp hakkındaki eleştirilerini liderler zirvesinde ortaklarına ileteceği kaydedildi.

'BİR SIFAT KULLANMAM'
Bakan Gökalp, basında ve kamuoyu gündeminde yer alan son gelişmeler ve gübre sorunu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Gökalp, açıklamasında, "Gübre tedariki konusunda çiftçimizin sıkıntısı had safhaya ulaşınca, konu tarafımdan Sayın Başbakanımız'a bildirilmiştir. Benim Başbakan'a yönelik herhangi bir sıfat kullanmam da söz konusu degildir" açıklaması yaptı.

Bu arada, TÜGSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çağlayan tarafından da Gökalp hakkında zehir zemberek bir "şikayet-raporu" hazırlandı. Gübre sıkıntısından Başbakan Ecevit ve ANAP'lı Bakanları sorumlu tutan Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp alehinde hazırlanan bu rapor, Başbakan'a sunuldu. Rapor bilgi için de Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz ve Hüsamettin Özkan'a gönderildi. Çağlayan'ın hazırladığı raporda, Tarım Bakanı "yaşanan suni gübre sıkıntısı"nın sorumlusu olarak gösteriliyor ve bürokratik engellerle sektörde faaliyet gösteren 50'ye yakın ithalatçı ve dağıtıcı firma sayısının 5-6'ya düşürüldüğü belirtiliyor.

Esnaf, Bakan'a çıkıştı
TARIM Bakanı Gökalp, dün sabah Antalya Sebze ve Meyve Hali'ni ziyaret ederek, esnaf ve üreticilerle görüştü. Gökalp, hal girişinde partililer tarafından karşılandı. Hal içerisinde yapılan bereket duasının ardından, esnafı ziyaret eden Bakan Gökalp, sebze ve meyvelerin de kontrolünü yaptı. Esnafın sorunlarını dinleyen Bakan Gökalp, burada

hükümete yönelik eleştirilerle karşılaştı. Hükümete güveninin kalmadığını belirten bir esnaf, hükümetin bir an önce istifa etmesini istedi. Bunun üzerine Bakan Gökalp önce, esnafa "Burası şov yapılacak bir yer değil" dedi daha sonra da yanındakilere dönerek, "Bu provakatör, şov yapmak istiyor'', diyerek adamın uzaklaştırılmasını istedi.

ANAP GÖKALP'E YÜKLENECEK
TarIm Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp'in, "ANAP'lı Bakanlar hırsızları kolluyor" açıklaması ve öncesinde ANAP Genel Başkan Yardımcısı Salih Yıldırım hakkındaki "haraç alıyor" iddiaları üzerine ANAP'lılar da harekete geçti. ANAP Genel Sekreteri Abdülkadir Baş ve Salih Yıldırım, Başkanlık Divanı toplantısında genel başkan Mesut Yılmaz'a bu konudaki şikayetlerini ilettiler. Yılmaz'ın talimatıyla konuyu TBMM gündemine getirmeye hazırlanan ANAP'lı Salih Yıldırım, Salı günü TBMM'de gündem dışı söz alarak Tarım Bakanı'nın açıklamalarına cevap verecek. MHP'li Tarım Bakanı Gökalp ise dün Antalya'da katıldığı bir TV programında, Başbakan ya da hükümet üyeleri hakkında herhangi bir kötü sıfat ya da söz söylemesinin söz konusunu olmadığını tekrarladı, ancak çekim sırasında başka bir TV kanalının görüntü aldığını fark ederek yayını yarıda kesti.

Ömer MAZİ

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır