|
|
Ankara bu bayram 'cezalı', ödevi çok!
Kriz sonrası ekonomik programın ana hatları yeniden çiziliyor. Ankara'da oluşturulan "çekirdek kadro" bayramda tam mesai çalışacak
Ekonomi kurmayları, yeni programın mimarı olması beklenen Kemal Derviş için yoğun bir hazırlık çalışması sürdürüyor. Derviş dün Hazine Müsteşarlığı'nda, müsteşarlık üst yöneticileri, Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli ve Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ajay Chhibber'la biraraya geldi.
Hazine Müsteşarlığı'ndaki çalışmalarda iç borçlanma, dış kaynak temini, yeni programın içeriği ve uygulama takvimi üzerinde egzersiz yapılıyor. DPT kanadında, bir yandan kriz sonrası hasar tespit raporu ortaya çıkarılırken diğer yandan da ekonomik büyüklükler revize ediliyor. Maliye Bakanlığı ise bütçenin gider kalemlerindeki olası artış ve açığın finansmanı için gerekecek ek kaynakları hesaplıyor.
CEPLER AÇIK KALACAK!
Öte yandan, bayram sırasında ekonomik program için çekirdek bir kadronun çalışması kararlaştırıldı. Ancak, kritik noktadaki tüm ekonomik bürokratlarına, mümkünse Ankara'da kalmaları, zorunlu durumlarda Ankara dışına çıkmaları halinde bulundukları yerin telefonunu vermeleri ve cep telefonlarını açık tutmaları talimatı ulaştırıldı
Okan MÜDERRİSOĞLU
|
Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|