kapat

01.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif Dagitim
Tatilcinin parasını 'iç etti'
Bon Sejour Turizm Seyahat Acentesi sahibi Dündar Karabenli 700 tatilciden topladığı 450 bin dolarla Fransa'ya uçtu

Kriz dolandırıcılığı da azdırdı. İstanbul'da bir acente sahibi müşterilerinin parasıyla 'uzun bir tatile' çıktı. Kurban Bayramı öncesi tatil turları düzenleyen, Bon Sejour Seyahat Acentesi Genel Müdürü Dündar Karabenli (35), esnaf, çevresindekiler ve müşterilerinden topladığı 450 bin doları alarak yurtdışına kaçtı.

Karabenli, ekonomik krizden sonra doların yükselmesiyle tanıdığı esnaftan ve çevresinden borç para toplamaya başladı. Yurtdışına yönelik turlar için de 700 kişiden 400 -700 dolar arasında para alan Karabenli, topladığı 450 bin dolarla sırrı kadem bastı. Karabenli'nin Fransa'ya gittiği öğrenildi.

ACENTEYE AKIN
Yurdışı turları için paralarını peşin ödeyen vatandaşlar, firma sahibi Dündar Karabenli'nin yurtdışına çıktığını öğrenince Harbiye'deki acente binasına akın ettiler. Paralarını Karabenli'ye kaptıran acente mağdurları, ofise geldiklerinde pasaportların bırakılıp, diğer tüm evrakların yok edildiğini gördüler. Tatil hayalleri suya düşen vatandaşlar, Turizm Bakanlığı'nın önlem almamasını eleştirdi ve başka turizm acentelerinde de aynı durumun yaşanacağını öne sürdüler.

Acente çalışanları ise dalgalı kur politikası ve dolar fiyatının ikiye katlanmasının ardından Dündar Karabenli'nin düşünceli bir tavır sergilediğini ve sürekli çevresinden para toplamaya çalıştığını söylediler.

MUSTAFA KAYA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır