kapat

28.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Kaynaklar doğru mu?

Inter'i izlemek size çile çektiriyor mu? Nouma'nın hırçınlıklarının, Yusuf'un gece yaşamının sık sık sergilenmesi sizi rahatsız etmiyor mu?

Bunların birbirleriyle ne alâkası var diye soruyorsunuz. Alâkası insan kaynakları teriminde gizli. Günümüzde dünyanın önde gelen şirketleri eleman alırken İnsan Kaynakları departmanını kullanırlar. Şirkete alınacak elemanın bir profili çıkarılır öncelikle. Başvurular arasında sadece işi yapabilirlik gözönüne alınmaz. Ekip çalışmasına uyumlu, işine sadık, toplum içinde huzuru bozmayacak kişiler seçilir.

Maalesef dünya futbolunda Bosman Kuralları ile yoğunlaşan transfer piyasasında, kalifiye insan kaynakları uzmanlarına yer bulunamıyor. Bir futbolcu, eğer iyi oynuyorsa hakkında araştırma yapılmadan alınıyor. Halbuki "scout" adı verilen yetenek avcılarının aynı zamanda birer insan kaynakları uzmanı olarak çalışması gerekir.

Bu oyuncular hakkında, önce özel bir dosya hazırlansa, artıları eksileri ortaya çıksa, ya bu transferlerden vazgeçilir ya da çıkacak problemlerin önlemi önceden alınır.

Manchester United menajeri Sir Alex Ferguson, yardımcısı Kidd'in halefini seçerken kaynaklarını kullandı. Gelen onlarca raporu tek tek inceleyip Steve McLaren'ı seçti. Böyle yaptığı için Avrupa şampiyonu oldu, böyle yaptığı için takımı 16 puan önde.

HAFTANIN GEYİĞİ
Fener, puan farkını 5'e çıkarınca Ecevit ile Sezer barıştı. Yozgat'ı yenerse dolara yol göründü.

Sabri'ye sabretmek
Geçen hafta Deportivo-G.Saray karşılaşmasını izleyenlere zehir eden Sabri Ugan, sarı-kırmızılı takım taraftarlarının Avrupa'daki "sözde" hakem hataları geyiklerini aştığını farketmemiş ki, salladı da salladı (Acaba bir başka kanalda Deportivolu fanatik bir spiker var mıydı?) 1 gün sonra Star'da yayınlanan Lazio-Real maçında Güntekin Onay süper bir anlatımla rahatlattı. Her oyuncu için bilgiler verdi ve bizi aydınlattı.

Başarının "formülü"
Ve Formula 1 geri döndü. Yeniden hız dünyasının prenslerini aramızda görmeye başlayacağız. 4 Mart günü Avustralya GP'siyle birlikte maraton başlıyor. Ross Brawn'ın cinlikleri, Jean Todt'un idari yetenekleri ve tabii ki Michael Schumacher'in eşsiz pilotajıyla Ferrari bu sezon da favori. Tabii McLaren onları rahat bırakırsa. 4 Mart Pazar sabahı 05.00'te Formulaseverler, NTV'den canlı olarak yarışı izleyebilirler.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır