kapat

28.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Denizli mucizesi

Mustafa Denizli'nin bu yıl Fenerbahçe'de her geçen gün süregelen başarısının adı mucizedir. Çünkü, Denizli sezon başından beri özellikle ilk yarıda en çok gol atan takım olmasına rağmen çok eleştirildi. İlk yarıyı Galatasaray ile aynı puanda bitiren takım sanki zirvede değil, küme düşme barajındaydı.

Denizli sezon başında açıkça söyledi: "Yediğimizden çok gol atacağız."

Denizli ilk yarıda ilk 9 hafta Baliç'i oynatmadı. Sonra Rapajç-Baliç-Andersson üçlüsüylle inanılmaz goller attı. Andersson sakatlandı. Baliç ve Rapajç ile müthiş üçlü ikinci yarıda yoktu. Bütün basın, ben dahil, hepimiz transfer önerdik. İkinci yarı Baliç de sakattı. Bir de maçtan çıkarken Denizli'ye bir hareket yapınca yedekte kaldı. Bu üçlüden ikinci yarı sadece Rapajç oynadı.

Bütün bu olumsuzlukları göğüsledi Denizli. "Transfer yapmıyorum" dedi. Oyuncusuna "Size güvenim tam. Kim varsa onunla çıkar, kazanırız" mesajını verdi. İlk yarının kayıp adamı Revivo ve Denizli'nin "Çok genç. Oynamadan şöhret oldu" dediği Serhat ile adeta bir futbol mucizesi yarattı. Yandan Andersson'a kalkan yüksek toplar Revivo ile dengeli bir şekilde Serhat'a atıldı. Serhat da inanılmaz goller attı.

Denizli Serhat için "Baştan başarılı olamıyor" diyordu. Bu teşhis de cuk oturdu. Serhat hep ikinci yarılarda 9 gol attı. Takım orta sahada Ogün'le yıldızlaştı. Onun getirdiği kenar topları gol oldu. Koşan, agresif bir takım yaratıldı. Kupada Galatasaray elenip finale kalındı. Ligde Beşiktaş'a 8, Galatasaray'a 5 puan fark atıldı. Hem de Baliç'siz, Andersson'suz, hatta Rapajç'siz... İşte mucize bu.

Maraton bile koşar
Denizli, tecrübesi, sabrı ve çok az konuşmasıyla işini mükemmel yaptı. Arkasında zorla duran seyirci, zaman zaman yönetim bunalımı, sakatlara rağmen müthiş bir performans sergiledi. Bu ülkede Fatih Terim ile paylaştığı zirveyi ne kadar hak ettiğini bir kez daha gösterdi. Samandıra onun için adeta bir uzay deneme istasyonu oldu. Herkesten uzak sadece çalıştı. Koşmuyor diye yazılan takım maraton koşucusu gibi oldu. Bu mucizeyi anlatmak kolay değil.

Denizli konuşan bir antrenör değil. Ağzından laf almak imkansız gibi. Camia otomatikman kenetlendi. Muhalefet diye bir şey kalmadı. Her oyuncu şunu anladı: "Baliç bile oynamıyorsa, biz haydi haydi yedek kalırız." Futbol değişken bir oyun. Ama bu kadar imkansızı başaran Denizli hâlâ tek kelime etmiyor. Mucizeyi başaran adam çok kimseye çok dersler verdi; vermeye de devam ediyor.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır