kapat

26.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
KISA KISA KISA...

Patlamış mısırdan insan parmağı çıktı
İngİltere'nİn Cheshire bölgesinde akıllara durgunluk verecek bir olay yaşandı. 42 yaşındaki Ray Hazlewood'un marketten satın aldığı patlamış mısırın içinden bir insan parmağı çıktı. Yemekten sonra mısır paketini açıp TV karşısına geçtiğini belirten Hazlewood, "Mısırı yerken dişlerime sert bir cisim çarptı. Çıkarıp baktığımda bunun bir parmak olduğunu gördüm" dedi. Hazlewood o günden beri uyuyamadığını belirtirken, ismi gizli tutulan markete dava açacağını söyledi.

Olay adam Rich, Clinton'ı savundu
Amerİka eski Başkanı Bill Clinton'ın görevden ayrıldığı gün affettiği, yolsuzlukla suçlanan kaçak işadamı Marc Rich, Clinton'ın kendisini affetmesinin, yıllar süren bir adaletsizliğin düzeltilmesi olduğunu açıkladı. Rich, Tel Aviv'deki bir halkla ilişkiler firmasından basına gönderilen yazılı açıklamasında, Clinton'ın kendisini affetmesini "adaletsizliğin 18 yıl sonra düzeltilmesi" olarak yorumladı. Ardından da hakkındaki düşmanca kamuoyu nedeniyle adil bir yargılama şansı düşük olduğu için Amerika dışında yaşamak zorunda kaldığını öne sürdü. 1983'ten bu yana İsviçre'de yaşayan Rich, 48 milyon dolarlık vergi kaçakçılığı, yolsuzluk ve İran ile yasadışı petrol ticareti yapmakla suçlanıyor.

Powell barış turunda: Şiddete son verin
Amerİka'nIn yeni Dışişleri Bakanı Colin Powell, Bush yönetiminin Ortadoğu politikalarına destek aramak için Ortadoğu turuna çıktı. 4 gün sürecek olan Ortadoğu gezisine Mısır'ın başkenti Kahire'de başlayan Powell, gezisinin ikinci gününde İsrail'e geldi. Dün, İsrail'de başbakanlık seçimini kazanan Ariel Şaron ve Cumhurbaşkanı Moşe Katsav'la görüştükten sonra Batı Şeria'ya geçerek Filistin lideri Yaser Arafat'la bir araya geldi. Taraflara "şiddete son verin" çağrısında bulunan Powell, Amerika Başkanı George Bush'un barış sürecinde "etkin bir rol" alacağını belirtti. Powell'ın ziyaretini protesto eden 3 bin kadar Filistinli ise Batı Şeria'da gösteriler yaparak Amerikan ve İsrail bayrakları yaktı.

İngilizler yüzlerce ineği imha etti
İngİltere'de 83 kişinin ölümüne neden olan deli danadan sonra ortaya çıkan şap hastalığı da yayılıyor. Londra'nın kuzeyindeki bir mezbahadan sonra Devon kentindeki bir çiftlikte şaplı hayvanlar tespit edildi. Bölge karantina altına alındı. Şap hastalığının artması üzerine ülke genelindeki 8 çiftlikte yüzlerce inek, dana ve domuz yakıldı. Hastalık bulaşan çiftliklerin çevresindeki okullar tatil edildi.

Uyduyu uçaktan fırlatacaklar
Gelecek ay MIR uzay istasyonunu Dünya'ya düşürecek olan Ruslar, parasızlık yüzünden uzay çalışmalarını en ucuza getirmenin yollarını arıyor. Yeni plana göre, Ruslar uzaya göndereceği uydularını artık üs yerine uçaktan yollayacak!.. Ruslar, uyduyu bir rokete monte edecek ve roketi de belirli yükseklikten uçaktan fırlatacak. Bu iş için Moskova'nın doğusundaki Ulyanovsk bölgesinde 4 adet Antonov Ruslan tipi uçak inşa edildi. Proje 2003'e kadar bitirilecek. 15 yıllık uydu projelerine 15 milyar dolarlık bir finansman yaratmaya çalışan Rusya, uyduları uçakla yollama tekniğiyle büyük kâr sağlayacak.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır