kapat

26.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Paris çıldırdı!
Fransa'da mülteci paranoyası başladı.

Kum taşıyan gemiyi mülteci dolu sandı. İngiltere, Belçika ve Hollanda'yı ayaklandırdı. Hollanda güvenlik güçleri helikopterlerle gemiye operasyon yaptı.

Sonuç tam bir fiyasko...
Fransa, kendisine sığınan 918 Kürt mülteci yüzünden adeta "paranoyak" oldu. Kürtler'i Türk hükümetinin gönderdiği iddialarını dahi ortaya atan Fransa, son olarak 3 ülkeye haftasonunu zehir etti. Fransız yetkililer, Cumartesi günü Kuzey Denizi'nde seyreden Elpa adlı bir gemi yüzünden ortalığı birbirine kattı. Fas'ın Safi limanından kalkan Panama bandıralı gemi, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a doğru yol alıyordu.

Bunu öğrenen Fransız yetkililer, geminin 'mutlaka 1000 mülteciyle' dolu olduğunu öne sürüp, Hollanda'yı uyardı. İngilizler de olayı duydu ve araştırma başlattı. Londra, geminin ne taşıdığını bilmediğini açıklayınca, Hollanda bizzat harekete geçti. Sahil güvenlik botları ve helikopterler yola çıktı. Gemi, 20 kilometre açıkta durduruldu ve kaptanla irtibata geçildi. Gemi, Belçika'yı da panikletti. Belçika İçişleri, Adalet, Dışişleri ve Savunma Bakanları önceki gün sabah saat 04.00'a kadar toplantı yaptı. Geminin kendilerine sığınması halinde ne yapacaklarını tartıştılar. Ancak daha sonra "Geminin kum ve su taşıdığı ve içinde hiç mülteci olmadığı ortaya çıktı.

Şok İddİa:
Fransa 36 mülteciyi Almanya'ya gönderdi

Fransa'nın güney sahillerinde geçen hafta karaya oturan East Sea gemisindeki 918 Kürt'ten 36'sı Cuma günü Fransa'dan Almanya'nın Köln kentine girmeye çalışırken yakalandı. Mülteciler Fransa'ya iade edilirken, "Fransız yetkililer göçmenlerden kurtulmak için bilerek yolladı" iddiaları ortaya atıldı. Kürtler'e geçici süre kalma izni veren Fransız hükümeti, mültecileri İngiltere'ye gönderme teşebbüsünde bulunmuş, İngiltere buna şiddetle karşı çıkmıştı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır