kapat

26.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Amerika kendini vurdu!
Amerika, geçen haftaki Irak operasyonunda kendi ürettiği fiber optik kabloları vurdu! Çünkü ABD'nin 1994'te kabloları Çin'e, Çin'in de Irak'a sattığı ortaya çıktı

Amerİka Savunma Bakanlığı (Pentagon), geçtiğimiz hafta Irak'ın radar merkezlerine fiberoptik kablolar döşemesini neden olarak gösterip, Bağdat'a hava operasyonu düzenlemişti. Bahsi geçen bu gelişmiş kablolar hem hava saldırılarından etkilenmiyor hem de ABD istihbaratının Irak'taki haberleşmeleri dinlemesini zorlaştırıyordu. Amerika, bu kabloları Çin'in döşediğini belirtirken, operasyondan 10 gün sonra ilginç bir gerçek ortaya çıktı: O kablolar Amerikan yapımıydı!..

Amerika, saldırıya neden olan kabloları 1994'de Çin'e satmış ve Çin de bu kabloları değiştirip, savunma sistemine dönüştürmüştü. Ardından kabloları Irak'a satmıştı. Kendi kablolarından üretilen kendi sistemini vuran Amerika'dan iddiayla ilgili açıklama yapılmadı.

Gerçeği ortaya çıkartan Washington Post gazetesi şunları yazdı: 1994'de Çin Gizli Servis Başkanı General Ding Henggao, dönemin ABD Savunma Bakanı William Perry ile 1970'te başlayan yakın ilişkilerini kullanarak fiberoptik kabloların Çin'e satılmasını sağlamıştı. AT&T firmasının ürettiği bu kablolar sivil amaçlarla kullanılacaktı. Ancak Çin ordusu fiberoptik haberleşme sisteminde değişiklikler yaparak bir hava savunma sistemine dönüştürdü. Ardından da Irak'a ihraç etmeye başladı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır