kapat

26.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Uçağınızın düşme ihtimalini ölçün!
UÇAĞA binmeden önce dünyanın dört bir yanındaki havayollarının uçuş rotaları üzerindeki kaza ve ölüm oranlarını ölçen www.amigoingdown.com sitesine girmenizde yarar var.

Bir yolcunun hangi havayolunu kullanırsa ölüm oranının ne olacağını araştıran sitede çok ilginç sonuçlara ulaşılıyor. Siteye girenlerin yapacağı iş, nereden nereye gitmek istediklerini ve hangi havayolu ile uçacaklarını belirtmek. Gerekli bilgiler verildikten sonra site size, seçtiğiniz havayolu ile uçarsanız havada kaza geçirerek ölme ihtimalinizin ne olduğunu hesaplıyor. Bu ihtimal seçtiğiniz aya hatta seçtiğiniz uçak modeline göre bile büyük değişiklikler gösterebiliyor. Site bu ihtimalleri havayollarının şimdiye kadar o hatlarda yaptığı kazalara göre belirliyor.

THY'NİN KAZA RİSKİ YÜKSEK
Ve kötü haber... www.amigoingdown.com sitesi THY'yi kaza riski en yüksek olan havayolları listesinde gösteriyor. İşte THY ile ilgili olasılık hesapları:

* Şubat ayında Boeing 737 tipi uçak ile İstanbul-NewYork arası THY ile uçan birinin kaza yaparak ölme ihtimali 276 bin 383'te 1 iken, Delta Havayolları ile uçanların ölme ihtimali 6 milyon 725 bin 336'da 1.

* Ağustos ayında aynı tip uçak ile Roma-İstanbul arası THY ile uçan birinin kaza yaparak ölme ihtimali 168 bin 501'de 1 iken, Alitalia ile uçan birinin ölme ihtimali 1 milyon 597 bin 482'de 1.

* Aralık ayında yine Being 737 tipi uçakla İstanbul-Tokyo arası THY ile uçan birinin kaza yaparak ölme ihtimali 138 bin 665'te 1 iken, British Airways ile uçan birinin ölme ihtimali 3 milyon 163 bin 301'de 1.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır