kapat

26.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Sahanda bilimsel yumurta
Tarihi araştırma tamamlandı! Glasgow Üniversitesi'nden bir grup bilimadamı aylar süren bir laboratuvar çalışması sonunda, en az zayiatla en iyi yumurta kırma usulünü buldu

BİR grup bilimadamı, gece gündüz demeden aylarca bir laboratuvara kapandı ve insanlık tarihi için "hayati" önem taşıyan bir araştırma gerçekleştirdi! Tüm dünya tarafından merakla beklenen bu araştırmanın sonuçları grafiklerle anlatıldı: Bir yumurtayı en temiz ve en kolay biçimde kırma yöntemi.

İngiltere'deki Glasgow Üniversitesi Kümes Hayvanları Araştırma Ünitesi'nde görevli bilimadamları tarafından gerçekleştirilen çalışma, ünlü süpermarket zinciri Tesco tarafından finanse edildi. Tesco sözcüsü "Günde 60 milyon yumurtanın kek, börek, pastaya dönüştüğü bir ülkede bu çok önemli bir girişimdi. Artık bilimsel olarak yumurtanın güvenliği sağlanmıştır" diyerek araştırmanın önemini vurguladı.

TAVUĞUN YAŞI DA ÖNEMLİ
Üniversite laboratuvarında yüzlerce yumurtayı değişik yöntemlerle kıran araştırma ekibinin şefi Prof. Sally Solomon, yumurtanın tutuş açısından kırılması gereken noktaya, kırılma hızına kadar birçok püf noktası belirlediklerini belirtti. Solomon, yumurta kırma kalitesinde tekniğin yanında tavuğun özelliklerinin de belirleyici olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Tavuğun yaşı ve sağlığı yumurta kabuğunun yapısını etkiler. Yaşlı hayvanların yumurtaları daha büyük olur ve büyük yumurtaların başarısız bir şekilde kırılma ihtimali oldukça yüksektir." DIŞ HABERLER


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır