kapat

23.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis Sezer tartışmayı bitirdi!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, "Cumhurbaşkanı görevinin başında" dedi ve Sezer'in MGK tartışmasının bitirilmesini istediğini duyurdu

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, "görevinin başında olduğunu" belirtti ve MGK tartışmasının "gündemde tutulmasının yararına inanmadığı" uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Basın Başdanışmanı Metin Yalman, dün MGK kriziyle ilgili gazetecilerin soruları üzerine bir açıklama yaptı. Yalman, şunları söyledi: "MGK sonrasında basına yansıyan haberlerle ilgili olarak 19 Şubat 2001 tarihinde Cumhurbaşkanlığı'nca bir açıklama yapıldı. Bu açıklamaya şu aşamada ekleyeceğimiz herhangi bir husus yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız, Anayasa'da belirtilen görev ve yetkilerini devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözeterek yerine getirmek konusunda duyarlıdır. Türkiye'nin esenlik içinde yoluna devam etmesi ve Türk ulusunun gönence kavuşması, herkesin olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanı'nın da en büyük isteğidir. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu ereğe ulaşılması için herkesin çaba harcaması gereğine içtenlikle inanmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı, MGK toplantısında konuşulanların ayrıntılarını kamuoyuna intikal ettirmenin ve konunun gündemde tutulmasının yararına inanmamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm anayasal kurumları ve ulusumuzun ortak çabaları ile günlük sorun ve güçlüklerin üstesinden gelecek güçte olduğuna ilişkin inancını bir kez daha yineler."

DDK İÇİN YETKİSİ YOK
Yalman, Devlet Denetleme Kurulu (DDK) ile ilgili açıklamalarda da bulundu. DDK'nın görev ve yetkilerinin, Anayasa'nın 108'inci maddesinde belirtildiğini anımsatan Yalman, Sezer'in, bu kurulun görevlerini genişletmesi, daraltması ve dağıtmasının, bu anayasal hüküm karşısında mümkün olmadığını söyledi. Yalman, DDK üyelerinin, geçmiş yıllara göre ellerine geçen maaşlarına, her memura yapılan normal artış dışında bir zam yapılmasının da söz konusu olmadığını kaydetti. Bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında, MGK toplantısından sonra çıkan tatsız olayın, yaşanan ekonomik krizde payı olduğu üzerinde çok duruldu. Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir sorumluluğu kabul ediyor mu, pişman mı, istifa etmeyi düşünüyor mu?" sorusu üzerine Yalman, şöyle konuştu: "Dün size Çankaya Köşkü'nden ekonomi ile ilgili bir açıklama yapmıştık. Bu açıklama, sanıyorum bu ekonomi ile ilgili görüşlerini yansıtacak durumdadır. Bu açıklamaya ek bir yorum getirmemiz bugün için uygun olmayacaktır."

İSTİFAYI DÜŞÜNMÜYOR
"Cumhurbaşkanı istifayı düşünüyor mu?" sorusunu "Sayın Cumhurbaşkanı görevinin başındadır" diye yanıtlayan Yalman, Bakanlar Kurulu'nu toplantıya çağırmayı düşünüp düşünmediği sorusunu ise yanıtsız bıraktı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır