kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

SEDAT SERTOĞLU(ssertoglu@sabah.com.tr )


Bunu da gördük

Ne mutlu Türküm diyene..

Değerli okurlarımız, MGK'daki kavgayı da gördükten sonra, böyle bir şey dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde yaşanamayacağı için, ne kadar sevinsek azdır.. TC vatandaşı olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuz ortada..

Sloganımız da hazır: "Türkiye sizinle gurur duyuyor.." Cümbür cemaat Ankara'ya gidip bu sloganı atmaya ne dersiniz?

Bize de bu yakışır.. Nedir öyle medya aracılığı ile kavga filan.. Kavga dediğiniz şey, bizde, erkekçe, karşı karşıya yapılır.. Bazıları sivil, bazıları asker tanıklar, hatta taraftarlar da diyebilirsiniz, hazır olunca, ortam uygun demektir..

Ama bizce bu kavga beklendiği oranda şiddet içermedi.. Sadece bir Anayasa kitabı uçuştu havada.. Oysa tarafların önlerinde bardak ve sürahi gibi, kavgada işe yarayabilecek maddeler vardı.. Nedense kullanmadılar. Aslında Ecevit dışarı çıkmasaydı belki, iş buraya kadar gelecekti..

Diyelim ki taraflar bardak ve şişeye başvurmadılar da bileklerine güvendiler.. Böyle bir manzarayı gözünüzün önüne getirebiliyor musunuz? Ecevit Sezer'i kündelemeye çalışırken, Sezer ters paça ile Ecevit'i devirmeye uğraşıyor.. Elenseler havada uçuşuyor.. Koca Yusuf ile Adalı Halil misali.. Canım Türkiyem de, bu muhteşem manzarayı seyrediyor.. Heyecanın dorukta olduğu an, işte bu an..

Keşke böyle olsaydı da, sonuçta yenilen meydanı rakibine bırakıp çekilseydi.. Bu sayede, hiç olmazsa son defa böyle bir olaya tanık olurduk..

Ama şimdi iki taraf da galip olduğu iddiasında.. Her iki taraf da rövanş için bileniyor.. Şimdi önce birbirlerini medya aracılığı ile yoklayacak, ardından uygun bir zemin ve zaman da, yeniden kozlarını paylaşmaya çalışacaklar..

Yalnız burada bir şikayetimiz var.. Rövanş böyle kısıtlı sayıda insanın katıldığı bir yerde değil de, şöyle Ali Sami Yen de filan yapılsın ve bütün TV'ler naklen yayınlasın.. Ama mücadeleyi mutlaka Reha Muhtar sunsun.. Bu kadar heyecanı vallahi yürek kaldırmaz sevgili okurlarımız..

Sonra bazıları niye kızıyor bu kavgaya anlamıyorum.. Meclis'de kavga serbest de, MGK'da niye yasak? Bir kere eşitlik ilkesine aykırı.. Öyle değil mi? Nerede havada uçuşan Anayasa'nın eşitlik ilkesi?

Sonra unutmayın ki, kavga bizim kültürümüzde var. Onun bir parçası.. Nasıl çeteler bir parçasıysa, kavga da kültürümüzün bir parçası.. Olur olmaz herşey için, neredeyse herkes kavga etmiyor mu bu ülkede? Bal gibi ediyor.. Etmese bile, heran etmeye hazır.. En azından küfür ediyor. Gidin bir maça da izleyin toplumumuzun bu kültürünü..

Başbakan dün, yarım kalan MGK'nin yeniden toplanmısını istedi.. Durum belli. Ecevit rövanşa hazır.. Peki Cumhurbaşkanı Sezer hazır mı? Bu yazı yazılırken, hazır olup olmadığı belli değildi.. Bu konuda bir tüyo vermedi Sezer.. Gelip de görmemek var serde..

Geçen Cumartesi günü yayınlanan yazımızda, "Bakalım gireceğimiz yeni haftada ne gibi krizler yaşayacağız?" demiştik..

Değerli büyüklerimizi, bizi yalancı çıkartmadıkları için kutlar ve teşekkür ederiz.. Her ikisine vallahi de bravo, billahi de bravo..

Ne mutlu Türküm diyene.

Bir Türk dünyaya bedeldir..

Türkiye sizinle gurur duyuyor..

Devletli ile deli bildiğini okur..

Deveden büyük fil var..

Ağacın kurdu içinde olur..

Akıl olmayınca ne yapsın sakal..

Dilim seni dilim dilim dileyim, başıma geleni senden bileyim..

Allahım hem bizim, hem tüm ulusumuzun aklını koru..

Amin...

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır