kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Mahkum olmak

Kadrodaki 5 önemli eksiğin, Deportivo karşısında sıkıntı yaratacağı biliniyordu. G.Saray 90 dakika bu mahkumiyete mecburdu. Elinizdeki imkanlar kısıtlı olunca rakibe üstünlük kurabilecek cesareti de bulamazsınız. Yetenekli oyuncuların azlığı, inanılmaz pas hatalarına neden oldu. Savunmaya yönelik oynanması, ilerideki oyuncuların rakip tarafından bloke edilmesi neticesinde pas atamamaları ve kendi aralarındaki pas iletişiminin zaman zaman isabetsizliği G.Saray kalesinde tehlikeler yarattı.

Defans oyuncularının büyük sıkıntı içinde mecburiyetten uzun toplara vurmaları ve rakibin, kontrolü kurup en çabuk şekilde sarı-kırmızılı defansın üstüne gelmesi hakikaten bunalttı. Bu bunalma, yorgunlukğu getirip hatalara sebebiyet verince, G.Saraylı futbolcuların dayanma güçleri de bitti ve 2 gollü yenilgi geldi.

Genel oyun bozukluğu nedeniyle pas hatası çokluğunun, devamlı rakip kovalamanın stresi, sarı-kırmızılıları sinirli olmaya iterken sürekli hakeme itirazları, oyundan iyice kopulmasına neden oldu.

Yeteneksiz yedekler
Şu Vedat'a şaşıyorum. Lucescu oynatmıyor diye kızıyormuş. Sen takıma ne zaman girsen, iyi başlayıp sonunu berbat ediyorsun. Sarı kartın var, rakibini taç çizgisine sıkıştırıp, arkadan vurmanın alemi ne? Rakibin arkası dönük olduğu için zarar veremeyecek. Bu aptalca tavrın sen çıktıktan sonra bütün arkadaşları mahvetti. Ya Bülent Akın? Yahu sen bu takımda ilk defa mı oynuyorsun? Hocan sana nasıl oynanacağını öğretmedi mi? Topu her pozisyonda alıp geri dönmenin anlamını biliyor musun? Bilseydin yapmazdın. Ya rakibe attığın inanılmaz yanlış paslar? Deportivo'nun, 3 gün önce oynadığı Barcelona maçındaki yorgunluğu görüldü. Böyle zor bir maç oynasalar, G.Saray'ın hali ne olurdu merak ediyorum.

İşte G.Saray'ın kadrosundaki, gelecek için umut veren genç diye alınan yeteneksiz oyuncular. Bunlarla bir yere varmak bence hayâl. Ama Taffarel, Fatih, Capone, Popescu, Ergün ve tüm sinirliliğine rağmen büyük mücadele veren Okan'ı yenilgiye rağmen kutluyorum.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır