kapat

21.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Erkekler sabah kadınlar akşam
Kadınlar "gececi" olsalar da erkekler sabah sevişmelerini tercih etmişlerdir. Sabahları daha enerjik olan erkeklerin bu isteklerinin kardiyolojik olarak da doğru olduğu ortaya çıktı

Psikolojik olarak kendini sekse hazır hissetmek, ortamı en romantik ve en "seksi" hale getirdikten sonra seks yapmak, genellikle kadınlar için "akşam" saatlerine tekabül eder. Erkekler içinse akşam saatleri, yorgunluğun ve stresin insanın omuzlarına tonlarca ağırlığı ile çöktüğü zamanlar olduğundan seks için sabah saatlerini tercih ederler. Hatta isterler... Hatta her daim oylarını bu yönde kullanırlar.

Kadınlar daha sabah kahvelerini içmeden, daha uyanmadan seksin itici olduğunu söyleyedursunlar yapılan araştırmalar, erkeklerin bu isteklerinin son derece doğru olduğunu ortaya çıkardı.

Gerçi tüm romantik öğeler gece üzerine kurulmuştur ama kronobiyolojiye göre vücudun da bir saati var ve seks için en uygun saat akşam değil, sabah 08.00.

Bunun yanı sıra yapılan tüm araştırmalar spor yapmak için en uygun saatinse sabah değil, öğleden sonra 16.00 suları olduğunu ortaya koymuş.

Gün 24 saat ve insanların vücut ve ruh durumları 24 kez değişiyor. Doktorlar, biyologlar ve farmakologlar bu olağanüstü duruma kronobiyoloji adını veriyor. Vücut ritmine göre hangi eylemin hangi saat uygun olacağını ise şöyle sıralıyorlar:

* 07.00: Kortizon salgılamasıyla organizma uyanır. Ancak vücut hâlâ zayıftır, bu nedenle spor yapmaktan kaçınılması gerekir.

* 08.00: Seks için en iyi zamandır, çünkü bezler fazla miktarda hormon salgılarlar.

* 10.00: Organizma faaliyete hazır. İnsan son derece yaratıcı ve dinamik olur.

* 11.00: Vücudumuz tam formundadır.

* 13.00: Vücut formdan bir hayli düşmüştür. Verimlilik gün ortalamasının neredeyse yüzde 20 altındadır.

* 15.00: Enerjimiz geri gelmiştir, belleğimiz tam formundadır. Ama bu enerji sabahkinden azdır.

* 16.00: Spor için en uygun saat. Tansiyon ve dolaşım çok iyi durumdadır.

* 17.00: Organların faaliyeti üst düzeydedir. Böbrekler ve mesane çok çalışır. Tırnakların ve saçın en çabuk uzadığı zamandır.

* 19.00: Tansiyon ve nabız tembelleşir. Tansiyon düşürücü ilaçlar tehlikeli olabilir.

* 21.00: Sindirim organlarının günlük görevi sona ermiştir. Yenen her şey midede sabaha kadar hazmedilmeden kalır.

* 23.00: Tam dinlenme saatidir. Metabolizmanın faaliyeti giderek azalır.

* 01.00: Verimliliğimiz en alt düzeyde. Bu saatte çalışanlar hata yapar, dikkat son derece azalır.

* 03.00: Bedensel ve ruhsal olarak karanlık bir safhadır. Bu saatte intihar edenlerin sayısı fazlalaşır.

* 05.00: Hormon salgılaması giderek yükselir, kaybolan enerji geri gelir. Vücut, yeni bir gün için hazırlanır.

Neden: TV programları
İTALYA'DA televizyon yayınları, çiftlerin sevişme saatlerini büyük oranda değiştirmiş. Geçmiş yıllarda İtalyanlar, gece yattıktan sonra sevişirken, şimdi bunu sabaha kaydırmışlar. Score Piar'ın 2 bin çift üzerinde yaptığı araştırmaya göre, İtalyan çiftlerinin yüzde 57'si artık sabahları sevişmeyi yeğliyormış. Bunun başlıca nedeninin ise, televizyon programları ve özellikle erkeklerin seyrettiği futbol maçları olduğu ortaya çıkmış.

Gece geç saatlere kadar süren yayın nedeni ile erkekler yatağa girdiklerinde eşlerini uyur halde bulduklarından gece sevişmeleri sabaha kaymış... Bunun yanı sıra çiftlerin yüzde 61'inin sabah sevişmeleri ise zaman darlığı nedeniyle kısa ve tatminsiz geçiyormuş. Araştırmanın bir diğer sonucu da kadınların yüzde 65'inin eşlerinin gece geç saatlere kadar televizyon izlemesinden şikayetçi olduğu... Erkeklerde bu durumdan şikayet etme oranı ise yüzde 15. Kahvaltı sekten iyidir

Araştırmalar birçok kişinin sabah saatlerinde seks yerine iyi bir kahvaltıyı tercih ettiklerini gösteriyor Söz konusu araştırmaya katılan kadınların yüzde 68'i sabah cinsel ilişkisinden nefret ediyor. Erkeklerin yüzde 48'i ise, sabahları seks yerine iyi bir kahvaltıyla vakit geçirmeyi tercih ettiklerini söylüyor. Çalışma ABD'deki Oxford Üniversitesi tarafından sabah alışkanlıkları ve kahvaltı üzerine bin yetişkin arasında yapıldı.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren üniversite doktorlarından Catherine Hood, "İş ve çalışma ortamındaki baskılar nedeniyle her insan, işyerine gittiği anda formda olmak istiyor. Kimse aç, dağınık veya bitkin bir halde işe gitmeyi istemiyor," diyor. Hood, birçok insanın kahvaltı ve seks için aynı süreyi ayırdığını ve bu ikisi arasında bir tercih yaptığını belirtiyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır