kapat

20.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aldatıyorum, çünkü...
İtalyan kadınlarının yarısı "Beni aldatıyordur" düşüncesiyle eşlerini aldatıyor. Bizde ise temel neden, erkeklerin duyarsızlığı. Ama diğer sebepler "Aldatmayan kadın var mı?" diye düşündürüyor

Bir İtalyan dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, İtalya'daki kadınların yüzde 56'sı eşlerini aldatıyormuş. Üstelik aldatma sebepleri de eşlerinin çok yakışıklı olmasıymış! Gölgede kaldığını düşünen, "Eşim de nasılsa beni aldatıyordur" diyen kadın, kaybettiği güveni kazanmak için aldatmayı kendinde hak görüyormuş. Üstelik bunu bir gecelik kaçamaklarla sınırlı tutmayıp, 5 hatta 10 yıla varan uzun ilişkilere dönüştürüyormuş. 3.000 kadın üzerinde yapılan bu araştırmaya göre en fazla yakışıklı erkekler aldatılırken, en zor aldatılan erkeklerin zenginler olduğu da ortaya çıkmış.

İtalya'daki kadınlar ikinci plana atılmamak, kendilerine güvenlerini yitirmemek için eşlerini aldatırken bizde durum biraz farklı.

KADIN ALDATMAZ MI?
Konu aldatma olunca hep bir noktada kalıyoruz; Türkiye'de erkekler aldatır, kadınlar aldatmaz. Çünkü erkekler ne kadar çok kadınla birlikte olurlarsa "erkeklik katsayıları"nın o kadar artacağına inanırlar. Kadınlar aldatmazlar, çünkü korkarlar. Aslında kadınlar da aldatıyor. Ama bunu erkeklerden çok daha iyi gizledikleri, ipuçlarını anında yok ettikleri için erkeklerin ruhu bile duymuyor.

Erkeklerle kadınların aldatma gerekçeleri, temelde çok farklı. Psikiyatrist Dr. Nihat Kaya'ya göre erkekler "skor" yapmaya çabalarken kadınlar, eşleri duygusal açıdan kendilerine yetmediği için aldatıyorlar. Özellikle eşine duygusal olarak ulaşamayan, yetemeyen erkekler şartlar ve ortam elverişliyse eşleri tarafından aldatılabiliyor.

Eşleri tarafından aldatılan kadınların durumu ise biraz farklı... Onlar çoğu kez "misilleme" yapıp, eşit duruma geçmeye çalışıyorlar.

Dr. Nihat Kaya'ya göre, kadının bulunduğu ortamda aldatma sıradan bir kavramsa, "deneme" merakı yüzünden eşiyle uyumlu bir beraberlik sürse bile aldatabiliyor.

Dr. Kaya'nın saptamalarına göre, bunların dışında "para kazanmak" amacıyla eşlerini aldatan kadınlar da var. Bir kısmıysa, bastırılmış duygularını tatmin için daha sık aldatıyor.

Evlilik yaşı çok küçük olan, kalabalık aile içinde yaşayan, eşiyle rahat ve huzurlu bir ortamda aşk yaşayamayan kadınlar da aldatabilirler. Hele bir de ağır sorumlulukları varsa bu kadınlar, cinsellik ve kadınlığı ikinci plana itebilirler. Günün birinde bu yönlerini uyandıran bir erkek kadına cazip gelebilir.

Dr. Nihat Kaya, seks yaşamında erkeğin bencil davranmasının da aldatmaya iten sebepler arasında sayılabileceğini söylüyor ve ekliyor: "Bazı kadınlar erkeği cinsellik dışında 'iyiyse' pek önemsemezler. Ama kadın hem cinsel açıdan tatmin olamıyorsa hem de eşiyle başka konularda anlaşamıyorsa, aldatabilir. Bazı erkeklerin pasif ve kişiliksiz olması da kadını güçlü, dirayetli bir erkeğe itebilir. Tüm bunların yanı sıra bazı fiziksel ve ruhsal hastalıklar da aldatmayı getirebiliyor."

Görülen o ki, erkek daha ziyade skor yapmak amacıyla aldatırken kadınları aldatmaya iten sebepler saymakla bitmiyor. Bu sebeplerden en az biri tüm kadınlara uyabilecek nitelikteyken Türkiye'de kadınların aldatma oranının bu denli düşük olmasının nedeni namus cinayetleri olsa gerek.

İLK AĞIZDAN

'Önce o aldattı!' Neslihan, 32 bankacı
"Eşimle 3 yıl birlikte yaşadıktan sonra 25 yaşımda evlendim. İlk 4 yıl harikaydı. Zamanla ortak paylaşımlarımız azaldı. Birbirimizin arkadaşlarından hoşlanmıyorduk. Ayrı gezmeye başladık. Cinsel yaşamımızda da soğukluk başladı. Ortak bir arkadaşımızın eşimin beni aldattığı haberini vermesi uzun sürmedi tabii! Beklediğim için şaşırmadım. Ama gururum incindi. Beni aldatıyorsa, benim de onu aldatmama ses çıkaramazdı. Ben de hoşlandığım bir iş arkadaşımla aşk yaşamaya başladım. Bu ikili hayat iki yıl sürdü. Eşimle aynı evi paylaşmamıza rağmen ilişkimiz zaman içinde bitti. Birbirimizle aldatma konusunda hiç yüzleşmedik. Ben sevgilimden ayrıldıktan sonra eşime boşanma davası açtım. Şimdi yalnız ve mutluyum."

'Pısırıklığı beni itti' Suna 34, ev hanımı
"Evlendiğimde 15 yaşımdaydım. Arka arkaya üç çocuk doğurdum. Eşimi seviyorum, kaçarak evlendim. Ama köyden İstanbul'a geldikten sonra ekonomik sorunlar yüzünden sık sık kavga eder olduk. Aslında o her zamanki gibi sus pus oturuyor, ben sanki kendi kendime kavga ediyordum. Onun bu pısırık hali beni daha da çileden çıkarıyordu. Bizim köyden biri bir üst mahallede oturuyordu. O zamanlar İstanbul'da fazla tanıdığımız olmadığı için sık sık görüşmeye başladık. Kısa zamanda Halit ile aramızda bir elektriklenme oldu. Bakışlarından, konuşmasından, şaka yollu takılmalarından benden hoşlandığını anladım. Bir gün eşimin evde olmadığı bir saatte bize geldi. Kapıyı açar açmaz üzerime atıldı. Hiç karşı koymadım. Kimseye belli etmeden bir sene birlikte olduk. Sonra onun karısı hastalandı, köye geri döndüler. Kendimi kocamı aldatmış gibi hissetmiyorum çünkü hiçbir kadının bu kadar güçsüz bir erkekle birlikte olmak isteyeceğini sanmıyorum."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır