kapat

20.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Dedesi besteledi torunu yedi
Besteci Şükrü Tunar'ın 11 yıldır çeşitli film ve dizilerde rol alan torunu Gamze Tunar, 11 yılda kazanamadığı parayı dedesinin bestelerinden aldığı teliflerle bir yılda kazandı

Tam 18 sinema filmi ve 6 televizyon dizisinde rol alan ayrıca 'Gamzeli Günler' adlı bir de talk şov programı yapan Gamze Tunar, oyunculuktan 11 yılda kazanamadığı parayı, dedesi Şükrü Tunar'ın bestelerinden aldığı telif ücretleriyle kazanıyor. MESAM'ın (Müzik Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) çabaları sonucu bir düzene giren telif hakları, 1962 yılında vefat eden Şükrü Tunar'ın torunu Gamze'yi zengin etti. Oyunculuk hayatında bir otomobil alacak kadar bile para biriktiremediğini belirten Gamze, telif paralarıyla bir yıl içinde Fenerbahçe'de bir ev ve bir de otomobil satın aldı.

UNUTULMAZ BESTELER
Besteci ve klarnet üstadı Şükrü Tunar'ın besteleri ünlü solistlerin albümlerinde yer alıyor. Üstadın sevilen besteleri arasında Canımın Yoldaşı Ol, Söyleyemem Derdimi, Muhabbet Kuşu ve Geçti Sevdalarla Ömrüm sayılabilir. Torun Tunar'ın sanat geçmişi ise 11 yıl öncesine uzanıyor. Gamze'nin ilk başrolü, türbanlı kızların dramını anlatan 'Yalnız Değilsiniz'di. Gamze'nin rol aldığı filmler arasında Sürgün, Drajen, Kaderimin Oyunu televizyon dizileri arasında ise Kanayan Yara Bosna, Kızlar Sınıfı ve Taksim-Sarıyer yer alıyor.

Mehmet ÇALIŞKAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır