kapat

20.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yaşa Yaşar Paşa
Diyarbakırspor'u zorlu deplasmanında yalnız bırakmayan Orgeneral Büyükanıt, 'Gaffar'ın bayrağını devraldı. Diyarbakırlı sporcular, 'Yaşa Yaşar Paşa' diye soyunma odasını çınlattı

Başkent deplasmanındaki düelloyu da kazanıp 'zirve'ye oturan Diyarbakırspor, Gaffar Okkan'ın emeklerini boşa çıkarmıyor...

Diyarbakırspor, Gaffar Okkan'ın şehit edilmesinden sonra ikinci deplasman maçını Başkent'te Şekerspor'a karşı oynadı. Maç deplasmandaydı ama Gaffar Okkan'ı ve Diyarbakırspor'u sevenler takımın yanında yerini aldı.

ŞEHİTLER ÖLMEZ...
Kırmızı-yeşillerden desteğini esirgemeyen ve hiçbir maçını kaçırmayan Genelkurmay 2'nci Başkanı Yaşar Büyükanıt takımın bu zorlu sınavında da yanındaydı. Büyükanıt Paşa'nın yanı sıra Garnizon Komutanı Erol Tutar, Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Hikmet Çetin, Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender ve Mahsun Kırmızıgül de Diyarbakırspor'u yalnız bırakmadı.

Maç başlarken ev sahibi takım Şekerspor, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" pankartı ile sahaya çıktı. Dostluk içinde başlayan maçı Diyarbakırspor 3-2 kazanınca soyunma odası, coşkuların doruğa tırmandığı yer oldu.

Maçtan sonra Diyarbakırlı futbolcuları ve yöneticileri kutlayan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Deplasmanda alınan üç puan şampiyonluk yolunda çok önemli bir gelişme. Diyarbakır şimdi lider, yarın şampiyon" dedi. Bu sözünden sonra soyunma odası "Yaşar baba" sloganıyla çınladı.

BİR MİLYAR PRİM
Büyükanıt Paşa'nın bu sözlerinden sonra kulüp başkanı Adnan Öktüren'in futbolculara 1 milyar liralık prim sözüyle coşku bir kat daha arttı. Mahsun Kırmızıgül'ün amigoluğunda soyunma odasından bu sefer, "Baba başkan" sloganı yükselmeye başladı.

Genelkurmay 2'nci Başkanı Yaşar Büyükanıt'tan sonra soyunma odasının konuğu Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender oldu. İskender futbolculara ve yöneticilere, "Bu takım 81 ilde Gaffar olduğunu ve 81 ilde de dostları olduğunu unutmasın. Bunu bilmenizi istiyor ve sizi tebrik ediyoruz. Her zaman yanınızdayız" dedi.

Aslen Fenerbahçeli olan Orgeneral Büyükanıt, sporcuları ve yöneticileri soyunma odasında kutladı. Diyarbakırspor sevgisini de şöyle açıkladı: "Diyarbakır'daki görevim sırasında kulüp yöneticileri ile çok sıcak ilişkilerimiz olmuştu. O nedenle Diyarbakırspor'un taraftarı olmaktan mutluyum. Fenerbahçe ise gönül verdiğimiz bir kulübümüzdür. Diyarbakırspor lige çıkma uğraşı veriyor. Şampiyonluk bizi de sevindirir."

SEVDASI ÜÇ YIL ÖNCE BAŞLADI
Büyükanıt, üç yıl önce korgeneral rütbesiyle 7'nci Kolordu Komutanı olarak görev yaparken, Diyarbakırspor'la yakından ilgilenmeye başladı, maddi ve manevi destek oldu. Üç yıldır da hiçbir maçını kaçırmıyor...

Taki DOGAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır