kapat

20.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
PKK'ya İngiliz darbesi
İngiltere'de yürürlüğe giren yeni terörle mücadele yasası bölücü örgüt faaliyetlerine önemli kısıtlamalar getiriyor

İngiltere'de dün yürürlüğe giren terörle mücadele yasası, ülkede yuvalanan ayrılıkçı ve bölücü faaörgütlere büyük darbe vuracak. Yasanın, terör örgütü PKK ve onun adına ülkede faaliyet gösteren örgütleri de vurması bekleniyor.

Yasa kapsamında "terörist örgütler" listesi hazırlanıyor. PKK'nın da listeye dahil edilmesi halinde örgütün ülkedeki tüm faaliyetleri sona erdirilecek. Yeni yasanın, 1973'te çıkarılan Terörle Mücadele Yasası'nın daha geniş kapsamlısı olduğu, "terör" tanımının genişlemesiyle, İngiltere'de üslenip başka ülkelerde faaliyet gösteren örgütlerin de bu kapsama girececeği ifade ediliyor.

ABD ÖRNEK ALINACAK
Yasa hazırlanırken Amerika'nın terör örgütleri listesinin temel alınması bekleniyor. Bu durumda PKK, Hizbullah ve DHKP-C de yasaklılar listesine giriyor. Yeni yasaya göre "terörist" listesindeki bir örgüte üye olmak, mali kaynak sağlamak, kamuya açık ya da kapalı yerde örgütün amblemini kullanmak, 3 kişiden fazla bir grupla toplantı yapmak suç kapsamına giriyor. PKK'nın, resmi bir bürosunun bulunmadığı ancak önemli bir üs olarak kullandığı İngiltere'de artık faaliyet gösteremeyeceği belirtiliyor.

İçişleri Bakanı Jack Straw, konuyla ilgili açıklamasında kendi topraklarını kullanarak başka ülkelerde terör eylemleri gerçekleştiren örgütlere kesinlikle göz yummayacaklarını söyledi. PKK, ABD ve Almanya'da da yasaklı. Örgüt adına faaliyet gösteren bir kişi, önce mahkemeye çıkarılıyor. Yargıcın insiyatifinde sınırdışı edilebiliyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır