kapat

15.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KISA KISA KISA

Ilıcak: Komser Şekspir'e gidin
Komisyonda, vakıflarla ilgili bölümde yer alan maddeler üzerinde görüşmeler yapılırken söz alan FP'li Nazlı Ilıcak, tasarının "dilini" eleştirdi. Anayasa'da "koşul" ve "örgüt" gibi kelimelerin bulunmadığını ifade eden Ilıcak, bazı kelimelerin Medeni Kanun'da tasfiye edilmek istendiğini öne sürdü ve bu konuya MHP'li vekillerin daha duyarlı olmasını istedi. Ilıcak'ın konuşmasına yanıt veren Adalet Bakanı Türk, Anayasa dilinin, yaşayan dil olduğunu belirtti. Söz alan Ilıcak, bölücülükten dolayı cumhuriyet tarihinde kaç vakfın kapatıldığını sordu. Ilıcak, "Ciddi bir tehlike mi var, yoksa sizin, yani şahsınızı kastetmiyorum, bu konuda bir saplantınız mı var?" diye konuştu. Ilıcak, Türk'e, başrolünü Kadir İnanır'ın oynadığı "Komser Şekspir" isimli filme gitmesini ve resmi ideolojinin halktan nasıl kopuk olduğunu görmesi gerektiğini ifade etti.

Online torpil devri
Türkiye, temel sorunlarını çözmede, bürokrasi ve kırtasiyeyi azaltmada 21. yüzyılda halen bilgisayar teknolojisinden tam olarak yararlanamazken, "torpil" müessesesi çoktan bilgisayar sistemi ile tanıştı bile... Ankara'da artık bakanlıklar, parti yöneticileri milletvekilleri ve bürokratlar, "Torpil takibinde" bilgisayar teknolojinden yararlanıyorlar.Danışmanların eskiden elle dosyalarla yoğun kırtasiye yüküyle takip ettikleri "torpil" evrakları, artık bilgisayar ortamında takip ediliyor. Böylelikle torpil işleminin hangi aşamada aksadığı ya da ne şekilde neticelendiği de "on-line" olarak günü gününe takip edilebiliyor.

Nuri Sefa ERDEM

Zırhlı makam otomobili arızalı değil
Ecevit'in önceki gün Başbakanlığa gelirken kullandığı Hyundai marka zırhlı makam aracını aynı gün Çankaya Köşkü'ne çıkarken kullanmaması Aracın arızalı olduğu söylentilerine yol açtı. Ancak başbakanlık yetkilileri, aracın arızalı olmadığını, mobil telefonunun değiştirilmesi için servise bırakıldığını açıkladılar.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır