kapat

15.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Esnafa destek
Başbakan Bülent Ecevit, son dönemde sıkıntı çeken kesimlerin başında, esnafın geldiğini, esnafın da hiper ve süpermarketlerden olumsuz yönde etkilendiğini söyledi.

Ecevit bu sözleri ile hipermarketlerin şehir dışına taşınması konusunda kanun teklifi veren ANAP'lı Kenan Sönmez ve Aydın Ayaydın'a destek vermiş oldu.

Ecevit, TBMM'deki DSP grup toplantısında yaptığı konuşmayı, ekonomi ağırlıklı olarak gerçekleştirdi. Ecevit, geçtiğimiz hafta yapılan ekonomi zirveleri ile ilgili bilgi verirken, esnafın sorunlarına da dikkat çekti. Ecevit, televizyonlarda boş çarşıların görüntülerinin yeraldığını belirterek, "Ancak bunun nedeni, yoksulluktan çok dükkanların yerine süper ve hipermarketlerin almasıdır. Dükkanlar boşalırken, büyük marketler müşteri ile dolup taşmaktadır. Bundan da en çok esnaf zarar görmektedir. Toplumumuzun her bakımdan çok önemli bir kesimi olan esnafı, zor durumda bırakamayız. Bu soruna Pazar ekonomisi ile çelişmeyen bir çare bulmak zorundayız" dedi.

Ecevit, iş yaşamının temsilcileri ve uzman bürokratlarıyla geçtiğimiz hafta Türk ekonomisini muayene masasına yatırdıklarını belirtti. Ekonominin geldiği noktayı, bütün ayrıntıları ile değerlendirdiklerini belirten Ecevit, girişimcilerin tüm güçlüklere rağmen istikrar programının kararlılıkla sürdürülmesi gereği konusunda birleştiklerini söyledi.

ENFLASYON DÜŞÜYOR
Enflasyonun hızlı bir düşüş sürecine girdiğini belirten Ecevit, faizlerdeki düşüş ile birlikte yatırımların da hızlanacağını kaydetti. Ecevit, petrol fiyatlarındaki aşırı yükseliş, Avrupa para birimindeki düşüş, yaygın kuraklık ve depremin etkilerine rağmen, enflasyonun yüzde 30'lardan aşağıya çekildiğini, büyüme hızının yüzde 6'ları bulduğunu, bütçede umut verici gelişmeler olduğunu belirtti.

YABANCI KADAR GÜVENİN
Ecevit, "Çağımız bilim, değişim ve kıyasıya rekabet çağıdır. Türk toplumunda da çağın bu gereklerini uyma yeteneği vardır. O nedenle bugünün sıkıntılarını bakıp da gelecekten kaygılanmamıza gerek yoktur. Türkiye'nin geleceğine yabancılar ne kadar güveniyorsa, biz de en az o kadar güvenmeliyiz. Hükümetimiz, bu güven duygusundan aldığı güçle, zorlukların üzerine yürümektedir" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır