kapat

15.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

İnsan avına çıkıyormuş
Kayseri'de 3 kişinin öldürüldüğü çöplük cinayetinin arkasından bir seri katil çıktı. 3 yılda 6 kişiyi öldüren Hamdi Kayapınar, kurbanlarını "av" gibi gördüğünü söyledi

Kayseri'de geçtiğimiz hafta, 3 kişinin çöplükte av tüfeğiyle öldürülmüş olarak bulunmasından sonra alarma geçen polis, faili meçhul cinayetlerdeki ortak noktaları değerlendirerek korkunç cinayetler işleyen bir ölüm makinesini yakaladı. Henüz 14 yaşındayken 11 yaşındaki kardeşini yaramazlık yapıyor diye boğarak öldüren Hamdi Kayapınar'ın 4.5 yıl yattığı cezaevinden çıktıktan sonra 3 yılda tam 6 cinayet işlediği anlaşıldı.

Polis Kayapınar'a, Talas ilçesinde daha önce işlenmiş 3 cinayet ile son 3 kişinin öldürüldüğü olay arasındaki ortak noktaları bularak ulaştı. Son olay ile eski 3 cinayet arasında ilginç benzerlikler vardı. Kurbanların hepsi av tüfeği ile öldürülmüş, özel eşyaları gaspedilmiş, öldürücü bölgelerine ateş edilmiş ve cesetleri aynı bölgede 10 kilometrelik bir alana atılmıştı. Bu 6 cinayetin failinin tek bir kişi olabileceği ihtimalini değerlendiren polis Talas'ta cinayetten sabıkalı bütün şüphelileri gözaltına aldı. Sorguda Hamdi Kayapınar'ın çelişkili ifadeleri polisin dikkatini çekti. Kayapınar'ın evinde arama yapıldı ve kanlı bir pantolon bulundu. Bunun üzerine Kayapınar, tüm cinayetleri anlattı.

"BEN AVCIYIM"
Kardeşiyle birlikte 7 kişiyi öldüren Kayapınar, "Kardeşimi öldürdükten sonra 4.5 yıl cezaevinde yattım. Okula gidemedim. Psikolojik yapım bozuldu. Bir mesleğim de olmadı. İş aradım ama bulamadım. Babam da beni sürekli aşağılıyordu" dedi. Kayapınar cinayetleri para için işlediğini de itiraf ederek, ''Bu işi av olarak değerlendiriyorum. Zaten avcıyım. Kurbanlarım av, avların üstünden çıkan para ve eşyalar da av ganimetidir'' diye konuştu

Suç dosyası kabarık
* 14 yaşındayken 11 yaşındaki erkek kardeşini yaramazlık yapıyor diye eşarpla boğdu.

* 1989'da Sezer Giyim'in sahibi Yaşar Sezer'i av tüfeğiyle öldürdü.

* 1990'da Oto Galericiler Sitesi'nin gece bekçisi Memiş Dinçaslan'ı öldürdü.

* 1999'da akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışan İbrahim Genç'i öldürdü.

* 2001'de önce Cafer Şahin ve Abdullah Aslan'ı öldürdü. Cesetleri çöplüğe atarken kendisini gören inşaat bekçisi Ali Aras'ı da tanık olduğu için öldürdü.

Recep BULUT


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır