kapat

15.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

İşte yeni aşk edebiyatı
Sevgiliye seslenişe bakın: Glikozum, su damlam, lokumum... Filizim, sosisim... Seni çok seviyorum Kaymakspor... Züzü tavşanın seni çok özlüyo... Kınalı kuzum, aşkım, senin moruğun... Tatişkom... Aşkımcım.... Mırmırım... Kara keçim... Şımarık prensesim... Tatlı kepçem... Küçük balinam... Balım

PEMBE KUZUM. KINALI KEKLİĞİM
Sevgiler Günü'nde gazetelerde ve internet sitelerinde yayınlanan mesajlar, yeni bir aşk edebiyatının doğduğunu ortaya koydu. İşte bazı örnekler: Seni sokakların çatısı kadar seviyorum. Pinokyo!.. Filiz'im, sosisim... Pembe kuzum... Canikom... Kınalı kekliğim...

AŞIKLAR, ŞAİR KESİLDİ...
Şiirler de vardı: Sesini duymadığım gün yaşanmış değil. Açan çiçek değil. Öten kuş değil. Yüzünü görmediğim gün, içimde yıldızlar sönük, güneşler güneş değil. Bir başka şiir: Gökyüzünü düşün, gönlüm kadar engin, bir uçurum düşün aşkım kadar derin...

İLAHİ SEVGİLİYE MESAJ VARDI
Nefretede raslandı: Bülent senden nefret ediyorum, Özlem. Uyanık sigortacıların ilanları da dikkat çekti: Her şeyin bir sigortası vardır, aşkın bile... İlahi sevgiliye de mesaj vardı: Allah'ım bana verdiğin hayattan dolayı sana şükürler olsun. Seni Seviyorum.

ECEVİT'İN MUTLULUK DİLEĞİ
Başbakan Bülent Ecevit, sevginin insan yaşamındaki en büyük değer olduğunu bildirerek, "Sevgililere mutluluklar diliyorum" dedi. Ecevit, eşine hediye olarak "Sevgilerini aldığını" söyledi. Orman Bakanı Nami Çağan, sevgililere fidanı hediye etmelerini önerdi.

BAKAN, HANIMINI HATIRLADI
Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, "İyi ki Sevgililer Günü var. Hatırladık hanımı. Tiyatroya gittik dün akşam. Bugün de birlikte yemeğe çıkacağız" derken, Devlet Bakanı Hasan Gemici, "Sabah eşimi kutladım. Akşam da kendisine bir hediye ile gideceğiz" diye konuştu.

ÜNLÜLERİN HEDİYESİ
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller eşi ve oğullarının çiçek göndererek kendisini çok mutlu ettiklerini söyledi. Şarkıcı Nükhet Duru, Yunanlı sevgilisi Yannis Lianis'e hediye olarak kol düğmesi aldığını ve bunları göndereceğini açıkladı. Emel Sayın sevgilisi olmadığını, "Güz Gülleri" şarkısıyla avunduğunu belirtti. Sibel Can, dünü geçtiğimiz yılın ve gelecek senenin hayaliyle geçireceğini dile getirdi.

Önce maç sonra aşk
Sevgililer Günü'nün Şampiyonlar Ligi'ndeki Galatasaray-Deportivo maçıyla aynı güne rastlaması nedeniyle kara kara düşünen sevgililer, iki tarafı da mutlu edecek bir formül buldu: "Hem maç, hem sevgili formülü." Ünlü restoran ve gece kulüpleri, konuklarına barkavizyon ile maç izletme imkanı sağlayınca Yüksel İnşaat'ın patronu Yurdal Sert ile manken Esin Moralıoğlu da bu formülü uyguladı. İstanbul'un gözde restoranlarından Levent'teki Le Cigare'a giden ünlü çift önce maçı seyretti, sonra da romantik bir şekilde dans etti.

Değer ÖZERGÜN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır