kapat

15.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Barışa otobüs çarptı
Filistinli bir otobüs şoförü, Tel Aviv'deki bir durağa intikam dalışı yaptı: 7'si asker, 8 kişi öldü. İsrail polisiyle otobüs arasında 20 kilometre süren bir takip yaşandı. Otobüs bir kamyona çarpınca şoför yakalandı

İsrail'in Tel Aviv kentinin güneyindeki Holon kenti yakınlarında dün sabah Ortadoğu barışını çıkmaza sokan bir saldırı yaşandı. 35 yaşındaki Filistinli bir şoför, Azur bölgesi yakınlarındaki Tempo kavşağında otobüs durağına son hızla "dalarak" 7'si asker 8 kişinin ölümüne neden oldu. İsminin HalilfEbu Alba olduğu açıklanan Filistinli şoför terör saldırısından sonra otobüsle kaçtı. Polisin otobüsü 20 kilometre boyunca takip etti. Şoför Alba, son sürat girdiği bir kavşakta bir kamyonla çarpıştı. Koltukla ön panel arasında sıkışan şoför gözaltına alındı.

DURAK HARABEYE DÖNDÜ
Yapılan aramada otobüste bombaya rastlanılmadı.Polisle otobüs şoförü arasındaki kovalama devam ettiği sırada Tempo kavşağı kan gölüne dönmüştü. Otobüsle durak arasında kalan 7'si asker 8 İsrailli olay yerinde can verdi. 19 yaralıdan 3'ünün durumun ağır olduğu açıklandı. Yaralılardan biri, "Otobüsü uzak bir mesafede gördük. Yavaş gidiyordu. Bir anda hızla üzerimize sürdü. Şok olduk. Kaçamadık" dedi.

Cesetlerin üstü, basın görevlileri gelmeden battaniyelerle örtüldü. Durağın 30 metre çevresini kordon altına alan polis, yerde birçok sahipsiz ceket, sırt çantasıyla ile tek bir bot bulduklarını söyledi. Saldırı sonrası İsrail, Filistin sınırlarını kapattı. Filistin tarafı ise saldırıdan Barak'ı sorumlu tuttu ve "Şiddet şiddeti doğurur" diyerek İsrail tarafının barış için özen göstermesini istedi.

İSRAİL HER AN VURABİLİR
35 yaşındaki Alba'nın daha önce sabıkası bulunmaması kuşku ile karşılandı. 5 çocuk babası Alba, 5 yıldır Egged isimli firma adına Filistinli işçileri İsrail tarafına taşıyordu. Bu otobüs saldırısı nedeniyle İsrail'in Filistin'i vurmasından korkuluyor. Filistin sınırlarını ve Gazze Havaalanı'nı kapatan İsrail, şüphelendiği herkesin üstünü aradı. İslamcı militanlar 2 ay önce bir okul otobüsüne roketli saldırıda bulununca, İsrail uçakları Batı Şeria ve Gazze'deki kilit noktaları bombalamıştı.

Hamas: Bu bir misillemedir
8 kişinin hayatını kaybettiği otobüs saldırısını daha önce ismi duyulmamış Filistinli bir grup üstlendi. Saldırıyı "Geri Dönüş Tugayları" ismi verilen örgüt üstlenirken, örgütün Filistinli İslamcı terör örgütü Hamas'a bağlı olduğu açıklandı. Bir Hamas yetkilisi, saldırının bir gün önce Filistin lideri Yaser Arafat'ın koruması Mesut Ayyad'ın İsrailliler tarafından otomobilinde öldürülmesine yanıt olduğunu açıkladı. Ayad'ın dün cenaze törenine katılan Filistinliler bir kez daha intikam yemini etti. Göstericiler İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un posterlerini yakıp slogan attı.

8 İsrailli öldü!
Terör saldırısından sonra otobüsle kaçan 35 yaşındaki Halil Ebu Alba, 20 km. ileride bir kamyonla çarpıştı. Kazada ön panele sıkışan Alba, yakalandı. Kovalamacada İsrail polisinin kendisine ateş edildiği iddialarını Tel Aviv polisi yalanladı. Saldırı sonrası kana bulanan durak çevresindeki manzara yürek sızlattı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır