Gorbaçov'dan Clinton'ın kızı Chelsea'ye, Donna Karan'dan dünyaca ünlü gurme Zagat'a parmaklarını yedirdiler. Yerlisi yabancısı bir kez bu lezzeti tattı mı, bir daha unutmadı. Ünü okyanusları aştı. ABD'den Kore'ye, tüm dünya bu ocakbaşını tanır oldu.
İkisi Sivas'lı, ikisi Adanalı dört arkadaşın, iş dünyasının yakından tanıdığı bankacı Burhan Karaçam ve tekstilci Nedim Aşkın'ın maddi ve manevi desteğiyle 5.5 yıl önce açtıkları Köşebaşı, başarısını uluslararası bir ödülle perçinledi. Ve dünyanın dört bir yanından 14 bin üyesi olan Madrid'deki Meslek Liderleri Kulübü tarafından "geleneksel Türk mutfağını en iyi yansıtan restoran" seçildi.
Gerçi bu ilk ödülleri değil, geçen yıl da "Dünyanın en iyi 50 restoranı" listesinde yer almışlardı. Şimdi sırada Amerika'nın fethi var. Servis işinin başında bulunan Zaralı Ali Akkaş, son ödülü almanın mutluluğuyla projelerini anlatıyor.
İlk işleri İstanbul'un karşı yakası. Fenerbahçe'de tarihi Kurukahveciler Konağı'nda tam 3 bin 500 metrekarelik zincirin ikinci halkasını bir ay içinde hizmete açacaklar. Artık, bu lezzet için kebapseverler Kadıköy'den kalkıp Etiler'e gitmek zorunda kalmayacak. Sonra Ataköy'e gelecek sıra. Derken, Ankara, İzmir...
Bir yandan yurt sathına yayılacak, diğer yandan ABD'de "Turkish kebap" bayrağını zirveye dikecekler. Fizibilite çalışmalarını çoktan tamamlamışlar. New York'ta açacakları ocakbaşı için önce New York'tan yüzlerce kilometre uzaklıktaki Virginia'ya gitmişler. Çünkü New York'ta mekan bulmaktan daha önemli bir şey var Virginia'da. Bizimkilerin lezzetini aratmayacak kuzular bir tek orada yetişiyor. Yani New York'ta yer, Virginia'da et hazır. Bir tek eksik baharat. Küreselleşmiş dünyada, baharatı vatanından getirmek dert olmadığına göre, New York'ta da bir köşebaşını kapatacakları kesin...