kapat

10.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Türkeş'in parası sahte evrakla çekildi
Avukat Özdemir "Türkeş 4 Nisan'da öldü, hesabındaki para 15 Mayıs'ta kızları tarafından çekilmiş. Deutsche Bank'taki paranın sahte belgelerle çekildiğine dair kanıt var" dedi

Türkeş Ailesi'ni birbirine düşüren miras kavgası bitmiyor. MHP'nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in yurt dışındaki bankalarda 1.2 trilyon liralık servetinin olduğunun hukuk savaşıyla ortaya çıkması, hem MHP'yi hem de aileyi karıştırdı.

Ayyüce Türkeş, babasının ölümünden sonra servetinin Londra'daki bir bankadan üvey kardeşleri Ayzıt ve Umay Günay Türkeş tarafından çekildiğini iddia ederek dava açtı. Türkeş'in ikinci eşi ve Ayyüce'nin annesi Seval Türkeş de kızına destek çıktı. Miras kavgasının gazetelere yansıdığında ise Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Başbakanlık'taki makamında 40 dakikaya yakın bir süre Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş'le görüştü.

'KANITIMIZ VAR'
1998'de suç duyurusundan bulunan Ayyüce Türkeş'in avukatı Salim Özdemir, İngiltere'deki Deutsche Bank'tan Türkeş'e ait 1 trilyon lirayı aşkın paranın ölümünden sonra çekildiğini söyledi. Özdemir, savcının gelen şikayet üzerine araştırma yaptığını, İngiltere'deki bankalarla yazıştığını ve sonuçta davayı açmaya karar verdiğini belirtti:

"Özel belgede sahtecilik ve banka aracı kılınmak suretiyle dolandırıcılıktan Ağır Ceza'da Sayın Türkeş'in kızları Ayzıt ve Umay Günay Türkeş hakkında dava açıldı. Merhum Türkeş 4 Nisan 1997'de öldü. Para 15 Mayıs 1997'de, ölümünden 1.5 ay sonra sahte belgelerle çekilmiş. Parayı çekenler de iki kızı Ayzıt ve Umay Günay. Dava dosyasında belgeler var. Savcı bu belgelere dayanarak dava açtı. Seval Hanım da Sayın Türkeş'in parası olduğunu biliyormuş. Bankanın da hatası var, konfirmasyon yapmamışlar. Para ortada yok, çekilmiş. Zaten çektik diyorlar."

'MAĞDUR OLDUK'
Bu arada Seval Türkeş kızı Ayyüce'nin mağduriyeti önlemek için savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, "Merhum Türkeş'in çocuklarının haklarını kurtarmaya çalışıyorum. Bu doğrudan doğruya miras davasında ortaya çıkan bir durum. Türkeş Bey, boş kağıt imzalamazdı. Öldükten sonra nasıl para çekilmiş bilemiyorum. Öldükten bir ay sonra evrak kullanılmış. Türkeş Bey'in yurtdışında bazı hesapları vardı. İki küçük çocuğu var, onlar mağdur oldular. Tahsilleri için gerekir diye düşündüm" dedi.

İsviçre, Almanya ve İngiltere'de banka hesapları olduğu belirlenen Türkeş'in, İngiltere'de Deutsche Bank'taki 1 trilyon lirayı aşkın paranın nereden geldiği kafalarda soru işareti yarattı. Partinin malvarlığının kişisel hesabında olup olmadığı, Türk Federasyonları'ndan ve işadamlarından toplanan paraların kişisel hesabında toplanıp toplanmadığı iddialarını gündeme getirdi.

Türkeş döneminde Genel Muhasip olarak görev yapan Münir Terzioğlu, partinin son dönemde parası olmadığını aksine borcu olduğunu söyledi. Terzioğlu, şöyle konuştu: "Partinin parası yoktu. İşadamlarının çoğu partinin önünden bile geçmezdi. Ben devrettiğimde 7 milyar lira borcu vardı. Tabii Sayın Türkeş'in özel parası var mı

Nevin BİLGİN-Ahmet KÖPRÜLÜ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır