kapat

10.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Demirel'e güvenmemiş
Turgut Özal, Korkut Özal'a "Süleymaniye'ye gömülmek istiyorum ama, Demirel yapmaz" demiş.

Turgut Özal, by-pass ameliyatı için ABD'ye gittiğinde "Hak vaki olursa, beni Süleymaniye'ye gömün" diye vasiyette bulundu mu? Turgut Özal'ın kardeşi Demokrat Parti Genel Başkanı Korkut Özal, 13 yıl önce ağabeyinin kendisine böyle bir vasiyette bulunduğunu söylüyor. Turgut Özal'ın büyük oğlu, Malatya Bağımsız milletvekili Ahmet Özal ise böyle bir vasiyetten kendisinin de, annesinin de haberdar olmadığını belirtiyor.

ANNESİ "BENİ DE" DEDİ
Yıllardır saklanan sırrı SABAH'a açıklayan Korkut Özal'ın verdiği bilgilere göre, Turgut Özal, Başbakan olduğu 1987 yılında by-pass ameliyatı için ABD'ye gittiğinde, annesi Hafize Hanım'la birlikte Cidde'de bulunan Korkut Özal, telefonla arayıp, bir isteği olup olmadığını sordu. Turgut Özal, "Eğer hak vaki olursa, beni Süleymaniye'ye gömün" dedi. Korkut Özal'ın tepkisi "Daha dur yahu. Acele etme" oldu. Telefon kapatıldığında, oğlunun isteğini duyan Hafize Hanım, "Beni de oraya gömün" diye vasiyet etti. Turgut Özal, başarılı by-pass ameliyatının ardından sağlığına kavuşarak yurda döndü. Ancak annesi Hafize Hanım, bir yıl sonra, 1988 yılında yaşamını yitirdi. Korkut Özal, ağabeyine annesinin vasiyetini hatırlattı. "Nasıl olur, bilemiyorum. Bir bakayım" diyen dönemin Başbakanı Turgut Özal, dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren'le görüşerek, onay verip vermeyeceğini sordu. Evren'den sözlü onay alan Özal, kararnameyi Çankaya'ya yolladı ve Hafize Hanım, Süleymaniye Camiinin bahçesine gömülen ilk "Özal" oldu. Yıllar geçti, Turgut Özal Cumhurbaşkanı seçildi, Süleyman Demirel Başbakan oldu. Demirel Hükümeti, Çankaya ile sürtüşme içine girdi. Özal, 1992'de bu kez prostat kanseri teşhisi üzerine ameliyat için ABD'ye gitti. Kardeşi Korkut Özal sordu: "Ağabey, Süleymaniye ile ilgili vasiyetin hala geçerli mi?" Turgut Özal şu yanıtı verdi: "Geçerli, ama, Demirel zaten beni buradan indirmek için uğraşıyor. Benim için bir şey yapmaz. Ölürsem, beni Menderes'in yakınında bir yere defnedin."

SEMRA HANIM BİLMİYOR
Turgut Özal'ın büyük oğlu Ahmet Özal ise, böyle bir vasiyetten haberlerinin olmadığını söylüyor. Ahmet Özal,SABAH'ın sorusu üzerine şöyle konuştu: "Süleymaniye gibi bir talebi olsa, Korkut amcamdan önce bunu anneme söylerdi. Çünkü o hanımıdır, eşidir. Bir insan vasiyetini önce eşine yapar. Ben böyle bir şey duymadım."

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır