kapat

10.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Taliban Ladin'i gözden çıkardı
Afganistan'da iktidarda bulunan aşırı dinci Taliban yönetiminin, Amerika'nın bir numaralı düşmanı Suudi milyarder terörist Usame Bin Ladin'in üçüncü bir ülkede müslüman yargıçlar tarafından yargılanmasını kabule hazır olduğu bildirildi.

Pakistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tahir Hoşnud, "Taliban, Ladin'in üçüncü bir ülkeye, eğer adil bir mahkeme olacağına inanırsa, gönderilmesini görüşmeye hazır" dedi. Sözcü, Taliban'ın bu görüşünü, Pakistan İçişleri Bakanı Muiniddin Haydar'ın Afganistan'a ziyareti sırasında dile getirdiğini belirtti. Pakistan devlet başkanı General Pervez Müşerref de, Arap gazetelerinden Al-Khalej'e yaptığı açıklamada, Taliban yönetiminin Ladin'i, İslam ülkelerinden birinde yargılanmak şartıyla teslim etmeye hazır olduğunu belirtti.

HACKER'LAR SAVAŞ AÇTI
Ladin'in teslim edilip edilmeyeceği ile ilgili tartışmalar devam ederken Amerika, Laden'in başında olduğu terörist gruba karşı internet üzerinden açtığı savaşta büyük başarı kazandı. Amerikalı "hacker"lar yabancı bankaların bilgisayarlarına girerek teröristlerin hesaplarını sildiler. Bigisayar sayesinde teröristleri büyük zarara uğratan "hacker"lar ayrıca teröristlerin birbirleriyle iletişim kurmak için kullandığı cep ve uydu telefonlarının bağlantılarını keserek teröristler arasındaki iletişimi imkansız hale getirdiler.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır