kapat

06.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Kaybedenler kulübü

Yarın akşam Kadıköy'de güzel bir maç var. Daha önce birbirini sayısız kez mağlup etmiş Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaşacak. Üstelik yenilen kupaya veda edecek, kazanan finale yükselecek...

Galatasaray Kadıköy'den galip çıkarsa bu yadırganmayacak. Çünkü sarı-kırmızılı ekip dünyanın en iyi, en organize takımlarından biri. 5 yıldır aynı düzenle, aynı kurguyla ve aynı iskeletle oynuyor. Ama Fenerbahçe kazanırsa...

***

Fenerbahçe kazanırsa, bunu dünyanın en büyük başarısı gibi görmesi büyük hata. Sadece finale yükselmiş olacak Fenerbahçe, kupayı almayacak, şampiyon olmayacak, sadece finale yükselecek...

Galatasaray'ı yenmek tabii ki Fenerbahçeliler için çok önemli, ama hepsi o kadar... Bu kulüp artık bu günlük düşünceleri, bu kahvehane söylemlerini, bu teselli zaferleri aşmalı.

Her Fenerbahçeli, 4-3'lük Galatasaray maçını gururla anlatır çevresine... Ama o sezon kupayı Beşiktaş'a kaptırdıklarını hiç hatırlamaz.

Her Fenerbahçeli, Manchester'ı 40 yıl sonra sahasında yenen ilk takım olmanın gururunu taşır koynunda... Ama o maçtan iki gün sonraki İstanbulspor karşılaşmasında Oğuz'u tutmadı diye gol kralı Bülent'in kovulduğunu hiç hatırlamaz.

Her futbolsever sabarsızdır, takımının başarılı olmasını ister. Ama her Fenerbahçeli çok daha sabırsızdır, başarısızlığa tahammülü yoktur.

***

Yıllardır mutlu olur Fenerbahçeliler, "Galatasaray'ı kolayca yeniyoruz" diye... Oysa en büyük yanılgısı budur camianın. Budur Fenerbahçe'yi Kaybedenler Kulübü yapan. Fenerbahçe'nin hedefi Galatasaray olmamalı. Avrupa'nın en büyüğü olmak olmalı...

Bunu 12 yıl önce anladı Galatasaray. Fenerbahçe maçlarını kazanmakla avunmayı bir kenara bıraktı. Gözünü Avrupa'ya dikti. Ve yavaş yavaş büyüdü. 17 Mayıs'ta Kopenhag'da bir büyük hedefi gerçekleştirdi.

O Galatasaray'ın temelini atan, Florya'daki kafaları değiştiren adam artık Fenerbahçe'de... Eğer Denizli korkmuyorsa, Fenerbahçe'yi de değiştirecektir. Yarın kaybetse bile, Fenerbahçe'yi Kaybedenler Kulübü olmaktan kurtaracaktır.

Çünkü Galatasaray'a yenilmek, kupadan elenmek, şampiyonluğu kaybetmek dünyanın sonu değil Fenerbahçe için. Soyunma odasında bunu anlatacak Mustafa Denizli... "Çıkın, oynayın, kazanın. Çünkü siz Galatasaray'dan daha iyisiniz" diyecek.

Onlar da çıkacak, oynayacak ve...

atanrikulu@yahoo.com

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır