kapat

06.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Demiralp: Halk bize güveniyor
Halkın inancının enflasyonla mücadelede başarı sağlanacağını gösterdiğini söyleyen Hazine Müsteşarı "Üç kanunu çıkarırsak, çok önemli mesaj vereceğiz" diye konuştu

Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp, 2001 yılının ilk enflasyon oranlarının psikolojik açıdan son derece önemli olduğunu söyledi. Demiralp, "Toplum sıkıntı çekerken somut sonuçlar görmek ister. Rakamlar moral verici" dedi. Demiralp; enflasyon, IMF ile ilişkiler, faizler ve özelleştirme konusundaki görüşlerini şöyle özetledi:

*Yılsonu krizinden sonraki ilk enflasyonun bizim için psikolojik önemi vardı. Enflasyonda artık belirli bir noktaya ulaştık. Bu oranlar, hem kamuoyuna hem hükümete hem de piyasalara moral olacaktır. Bundan sonra da aynı doğrultuda gidilecek.

*Programda zorlanarak mesafe alınıyor. 30 senenin kronikleşmiş enflasyonu ile mücadelenin kolay bir olay olmadığı ortada. Gerek hükümetin kararlılığı gerekse halkın inancı enflasyonla mücadelede başarı kazanılacağını gösteriyor.

*Toplum bir takım sıkıntılar çekiyor. Bunun yanında bir takım somut sonuçlar görmek istiyor. 'Sıkıntıya katlanıyoruz ama bir sonuca ulaşıyoruz' denmesi çok önemli.

* Çekirdek enflasyon yüzde 1.7. TÜFE ve TEFE'nin çok altında. Bunlar, hedefe yaklaşmanın belirtileri. Sonucu göremezseniz, desteği arkanızda bulamazsınız.

*Teorik olarak geçen seneki faizlerin bu sene, bu seneki faizlerin geçen sene olması gerekirdi. Ancak geçen yılki mali dalgalanmadan sonra faizlerde tedrici bir düşüş var.

* Tekel'in özelleştirilmesine ilişkin karar Başbakan tarafından imzalandı. KİT'lerin AŞ şeklinde yapılandırılmasına imkan veren 233 sayılı KHK değişikliği Cumhurbaşkanı'nca onaylandı. TEAŞ'ın üçe bölünmesi kararmamesi hemen imzaya açılacak. Hedef, yapısalların herhangi bir gecikmeye meydan vermeden devam etmesi.

*IMF ile son konuşmaları yaptık. Türkiye'ye inanç var. Olayları, yapılanları ortaya koyuyoruz. Bürokratların gücü hükümetten gelir. Hükümetin kararlılığını gördüğüm için IMF ile çok rahat konuşabiliyorum.

*Şubat ayında programda, fonların kapatılması, Elektrik Piyasası Kanunu ve Tütün Kanunu var. Bu üç kanunu tamamlarsak iç ve dış piyasalara çok güzel mesajlar veririz.

*Telekom ve THY'de karamsar değilim. Piyasalara göre işi götüreceğiz. Aman Telekom böyle diye telaşa kapılmanın bir anlamı yok. En iyisini en iyi şartlarla yapmaya çalıştığımızı piyasalar görecek.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır