kapat

04.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Balık güzel, sufle iyi ama ya servis
Çapari Restaurant, iş yemekleri ve romantik akşamlar için ideal bir mekân. Tabii servisten çok şey beklemediğiniz takdirde

Adam işini bitirmiş, genç kadının işten dönmesini bekler. Akşam saat sekiz sularında ikisi el ele tutuşmuş, her akşam yaşadıkları sahneyi tekrarlarlar: Gün içinde ne yaptıklarını konuşurken, nerede, ne yiyecekleri hakkında mutabakat sağlamaya çalışırlar.

Şehrin karmaşası, işlerinin yoğunluğu gibi nedenlerden, evde akşam yemeği hazırlama enerjisini bulamama gibi nedenlerden, sağlıklı ve lezzetli yemeklerin yapıldığı mekânların arayışı içindedirler.

Genç kadın balık yemek ister. Evde yapılması bu son derece meşakkâtli yiyeceği dışarıda yemek, işine gelir. Adam dünden razıdır, ne de olsa deniz mahsulleri bir nevi afrodizyaktır. Ve bir süredir methini duydukları Maltepe Sahil Yolu'ndaki Çapari Restaurant'ın yolu tutarlar. Adaların nefis manzarasına karşı iki katlı bir villanın restoran haline getirilmiş hali olan Çapari, sade dekorasyonu ve kendini evinde hissetmeye neden olan sıcak atmosferi ile tam da ihtiyaçları olan mekândır...

ŞÖLEN BAŞLIYOR
Loş ışıklandırması ile günün stresini yavaş yavaş üzerinden atan çift, kendilerini şefin ellerine teslim eder. Zaten başka şansları da yoktur. Çünkü bu mekânda mönü denen 'gereksiz şey' kullanılmamaktadır. Şef önce tereyağını, havyarı, kızarmış bilimum ekmekleri (beyaz, kepek ve mısır) sessiz sedasız masaya bırakır. Bir süre sonra ise son derece lezzetli mezgit dolmasını, deniz mahsulleri salatasını, iki küçük gümüş balığını ve içkileri özenle servis edip, günün balıklarını sıralayıp, çiftin siparişini aldıktan sonra ortadan kaybolur. Özel bir ihtimam yoktur garsonlarda. Sempatiden yoksun işlerini yaparlar. Her müşteri için aynı özensizlik söz konusudur.

Mekân hafta arası bir akşam için, pek çok yerde görülmeyecek kadar kalabalıktır. Buna rağmen her şey, çiftin hissetmeyeceği kadar sakin ve hissedip mutlu olacağı kadar düzenli ilerliyordur.

Balık köftesi de servis edildikten sonra, balıklar gelir. Her şeyin tam olması için sufle sipariş ederler. Tam kıvamında gelen sufle, çiftin arasında "neden balık lokantalarında sufle çok güzel olur" sohbetinin başlamasına da vesile olur. Konu konuyu açarken damaklarındaki lezzeti kalıcı kılan kahvelerini içip, biraz tedirgin hesabı isterler. Ne de olsa mönüde fiyatları görmemiş, hesap konusunda bir fikir edinememişlerdir. Hesap gelir...

Aslında hiçbir spesiyalitesi olmayan bir yer ve iki kişi için biraz yüklüce olduğu söylenebilecek bir hesap, yaşadıkları güzel akşamdan sonra pek de önemli değildir. Çift yeni lezzet duraklarına doğru yola çıkmadan önce evlerine gidip dinlenmek için gecenin karanlığında kaybolurlar.

Adres: Çaparı Restaurant, Maltepe Sahil Yolu

Tel: 0 216 489 59 53


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır