kapat

04.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tekno tatil devri başladı, sorun bitti
Teknoloji, ultra lüks otellere mahsus değil. Artık en yakınınızdaki otellerde de yüksek teknolojinin sağladığı konforu bulabiliyorsunuz

Balayını geçirdiğiniz otel, her yıl evlilik yıldönümünüzü hatırlıyor mu? Her gittiğinizde sizin sağlık durumunuza veya zevkinize göre yemek mönüsü getiriyorlar mı? Minibar yüzünden kavga etmeden, rezervasyon problemi yaşamadan, her elemanla yüz göz olmaya gerek kalmadan tatilinizi ağız tadıyla geçirebiliyor musunuz? Elbette bütün bunlar otelinizin kalitesine bağlı. Ama hata her zaman olur, 'insanlık hali' deyimi boş yere söylenmiyor. İnsan hatalarını teknolojinin son imkanlarından yararlanan oteller ortadan kaldırabiliyor ancak.

TEKNOLOJİ MEVCUT
Öyle uzak bir hayalden, henüz geliştirilmekte olan bir teknolojiden söz etmiyoruz. Otelde kalan müşteri için her ayrıntıyı düşünen, memnuniyeti en üst noktada tutan sistemler var ve kullanılıyor. Bir çırpıda sayacak olursak, rezervasyon işlemlerini saniyelere indiren ve her şeyin kaydını tutan ön büro yazılımı Hogatex, süpermarket gibi çalışan ve maç saatlerinde içilen biralardan indirim yapabilecek kadar akıllı olan AMS minibar, odaya ne zaman sizin ne zaman temizlikçinin girdiğini anlayan ve bunu sisteme kaydeden Unican geçiş sistemi, resepsiyonla bağlantılı etkileşimli oda televizyonu ProTV, yurtdışı telefon görüşmelerinizi otomatik olarak o saatteki en ucuz servise bağlayan TMS-ComTelco sistemleri bunların en önde gelenleri.

HEPSİ ŞART DEĞİL
Bunların hepsi tek bir sistem değil. Hepsi de ayrı ayrı firmaların kendi konularında verdiği otellere özgü gelişkin teknoloji hizmetleri. Oteliniz bunların bazılarından yararlanıyor, bazılarından da henüz yararlanmıyor olabilir. Akıllı minibar ya da etkileşimli televizyonu müşteri olarak fark etmemeniz mümkün değil. Bir de ön büro yazılımı Hogatex, müşteri olarak sizi ilgilendirmez ama bütün bu sistemleri birbiriyle 'konuşturan', internetten veya diğer yollarla rezervasyon yapıldığında size özel her şeyi hazır eden gizli kahraman da o. Bu sistemler ülkemizdeki oteller tarafından da kullanılıyor. Geçtiğimiz günlerde Antalya'da yapılan otel ekipmanları fuarına bu ürünler de katıldı.

Tekno otellerde neler var?
Süpermarket gibi minibar. İlk kullanan Swissïtel. Adı AMS. Üreticisi Electrolux. Çorap, makyaj malzemesi, saat gibi şeyler satabiliyor. İndirim saatleri uygulanabiliyor.

Zamandan ve paradan tasarruf için TMS-ComTelco çözümleri. Şifrenizi yazarsanız size gelen faks mesajlarını basıyor.

Resepsiyonla haberleşebilen ProTV. Odaya girdiğinizde sizi adınızla karşılıyor.

En gelişmiş uluslararası yazılım Hogatex. 25 dilde çalışıyor. Türkçe de var.

Güvenli elektronik geçiş sağlayan Unicon.

MUAMMER ÖZDEMİR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır