kapat

04.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gerekli şeyler: Arif'in takvimi
5 Şubat, Pazartesi: Saraybosna'da pazar yerine top ateşi açan Sırplar, 66 kişinin ölümüne neden oldu (1994).

6 Şubat, Salı: Ankara nüfusunun yarısının gecekondularda yaşadığı açıklandı (1965).

7 Şubat, Çarşamba: Oyuncu Aysel Gürel doğdu (1926).

8 Şubat, Perşembe: James Dean doğdu (1931).

9 Şubat, Cuma: İstanbul Boğazı dondu (1621). Sigarayı bırakma günü.

10 Şubat, Cumartesi: Şair Refik Durbaş doğdu (1944).

11 Şubat, Pazar: ABD mucitler günü. Napolyon evlendi (1810).

Haftanın alıntısı

Hikmet Şimşek anıları
Düşünüyorum da 26 yıl geçmiş aradan. Hikmet Şimşek'le Paris'te Montparnasse'ta aynı binada oturuyorduk... Hikmet'le ilgili iki tablo kalmış aklımda o günlerden. Birincisi mutfağa ilişkin. Ocakta dört beş tane tencere... Yemek şefi Hikmet, bir elinde kepçe, birinde çatal birini o yemeğe daldırıyor, birini öbürüne. İkinci izlenim daha berrak. Bir gün kapıyı açıyorum ki, zil, şal ve pijama. Hikmet yatakta, sırt üstü uzanmış, bacakları ve kolları havada, parmaklarında zil, çılgın bir biçimde oynayarak prova yapıyor. Romanya'da yöneteceği konserin provasını. (Cemal Süreya, 999. Gün)

(Bilgiler Parantez Gazetecilik ve Yayıncılık Ltd. şirketi tarafından yayımlanan Arif Takvimi'nden alınmıştır.)

ŞİMDİ DE SİNEMAYA TAKTILAR
Bundan birkaç yıl önce Bil's diye bir yer açıldı. Gömlek, erkek aksesuvarları falan satıyorlardı. Sonra kafayı çok fena beyaz gömleklere taktılar. Hatta beyaz gömlek dışında bir şey satmamaya başladılar. Daha sonra başka bir özellikleri daha ortaya çıktı. Meğer mağazanın sahibi Selman Bilal tam bir kültür sanat düşkünüymüş. Bil's'in ikinci katında birbirinden enteresan ve başka yerlerde rastlayamayacağımız filmler gösteriliyor. Şubat ayı boyunca gösterilecek olan Ingrid Bergman'ın 'Autumn Sonata'sı, Michell Pfeiffer'in başrolünü oynadığı 'The Fabulous Baker Boys' ve Spike Lee'nin yönettiği film 'Do The Right Thing' bunlardan birkaçı. Ayrıca mağazada öyle her müzik markette bulunmayan özel CD'ler de satılıyor. Şöyle bir uğrayıp gözlerinizle görmek isterseniz işte adresi:

Rumeli Cad. No: 1/12 Nişantaşı-İstanbul

Tel: 0212. 232 10 10

MARJİNALLİĞİN DİBİNE VURALIM
Eğer şimdiye kadar şöyle acayip şekilli, daha doğrusu geometrik desenli elbiseler, bluzlar almadıysanız bu kış boşuna yaşıyorsunuz demektir. Çünkü eğer almış olsaydınız, yılın en marjinal tiplerinden biri olma şansına kavuşacaktınız. Neden mi? Birden bire bütün vitrinlerde boy gösteren bu elbiseleri kimseler almaya cesaret edemedi de ondan. Bu yüzden de farklı olmak istiyorsanız hâlâ şansınız var demektir. Zaten ben söyleyeyim, bu moda yaza da sarkar. Hatta zor kavranacağı için 2002 kışında bile sürer. Eh, madem öyle, inat etmeyip şunlardan bir tane de biz alalım. Altına kıyafetin içindeki renklere uyan bir çizme almayı da unutmayalım.

KALIN SESLİ ADAM
Chris Rea'nın bir ismi varmış meğer! Chris Anton Rea, İtalyan, İrlandalı ve Yugoslav kökenlere sahip. Dünyaca ünlü olmasının sebebi her tarafta akrabaları olması değildir herhalde. Neyse koyu bir Ferrari hayranı olan Anton Rea'nın sevmeyenleri de vardır muhakkak, ama sevenleri bu hafta şöyle bir Rea gecesi düzenleseler fena mı ederler. Zaten bu aralar dışarıda da sürekli yağmur yağıyor. Hatta bazı yerlerde kar bile vardır, kim bilir. Anlayacağınız dışarıya çıkmak adeta bir işkence. Dolayısıyla, birer kadeh içkinin yanında 'The Blue Cafe' ve 'Road To Hell' iyi gider değil mi?

MUHABBET
Eminim pek çok kişi Ayşegül Aldinç'in en az bir şarkısını ezbere biliyordur. Peki onun çok komik biri olduğunu biliyor musunuz? Bilmiyorsanız bile öğrenme imkanınız var. Aldinç, 8 Şubat Perşembe günü saat 15.00 ile 16.00 arası www.nevarneyok.com adresli sitede canlı sohbette olacak. Nelerden bahseder bilmiyorum ama ondan her şeyin beklenebileceğini söyleyebilirim.

MADRA'NIN GÖZÜNDEN
Türk karikatüristlerinden kimleri seversiniz bilmiyorum ama umarım Piyale Madra da bunların arasında yer alıyordur. Çünkü bu hafta onun kitabını almanızı önereceğim; Ademler ve Havvalar I ve II. Gerçi kitaplar çok çabuk bittiği için insan sinir oluyor, bir türlü doyamıyor ama yine de tekrar tekrar bakılacak kadar güzel bütün yaptıkları.

Aslı E. Perker

asliperker@yahoo.com


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır