kapat

05.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Fazilet'ten Başsavcı'ya ret
TÜZÜK KRİZİ SÜRÜYOR

FAZİLET Partisi, bir yandan kapatma davası, bir yandan Meclis'te içtüzük değişikliğine muhalefetle uğraşırken, Yargıtay Başsavcılığı'yla da parti tüzüğü nedeniyle kriz yaşıyor.

FP'nin tüzüğü, kongreden önce parti kurucuları tarafından değiştirilerek, çarşaf liste yapılması ve matbu listelerden istenmeyen isimlerin çizilmesi önlenmiş, olağanüstü kongre toplanma şartları zorlaştırılmıştı. Ancak Yargıtay eski Başsavcısı Vural Savaş, Siyasi Partiler Yasası'na göre tüzüğün sadece parti kurucuları tarafından değil, Genel İdare Kurulu ve milletvekillerinin de katılımıyla değiştirilebileceği gerekçesiyle, yapılan değişikliklerin geçersiz olduğu uyarısında bulundu.

DAVA AÇILABİLİR
Savaş'ın uyarısından sonra hiçbir işlem yapmayan FP'ye bir uyarı da yeni başsavcı Sabih Kanadoğlu'ndan geldi. FP yönetiminin gönderdiği yanıtta, tüzüğün daha önce kurucular tarafından 6 kez değiştirilmesine rağmen başsavcılığın hiçbir itirazı olmadığı belirtildi. FP yöneticileri, tüzük değişikliğinin yasaya aykırı olmadığını da savundular. Kanadoğlu, FP'nin verdiği bilgileri inceledikten sonra parti tüzüğünün yasaya aykırı olduğu kanaatine varırsa yeni bir kapatma davası açabilecek. Siyasi Partiler Yasası, partilerin tüzük ve programlarının, yasaya aykırı olması halinde kapatma davası açılabileceğini hükme bağlıyor.

Hüseyin ÖZALP


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır