kapat

05.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Neredeydiniz?

Bir koster yan yattı; sızdırdığı akaryakıt Haydarpaşa mendireğinin içini batırıp çıkardı. Bariyerleme yapılsa kirlilik önlenecekti.

GEÇTİĞİMİZ günlerde Haydarpaşa mendireğinin içinde 700 grostonluk bir koster "yük kayması" nedeniyle yan yattı. Deniz yüzeyini kalın bir petrol tabakası kapladı. Kirlilik hala farkedilebiliyor. Konunun uzmanı bir dost şöyle yakındı:

"KENTİÇİ deniz taşımacılığının ana arterinde meydana gelen bu kazadan sonra önlem namına hiçbir hareketlilik göze çarpmadı. Oysa batan kosterin denize akaryakıt sızdırmaya başladığı andan itibaren bariyerleme çalışması yapılmalıydı. Bu suretle sızıntı, belirli ve dar bir bölgede hapsedilerek temizlenmeliydi. Bariyerleme çalışması yapılmadığı gibi, kirliliğin yayılması tamamen kendi haline bırakıldı. Haydarpaşa mendireği gibi bir yerde, tüm İstanbul'un gözleri önünde bu ilgisizlik sergileniyorsa açık denizin sintine ve atık çöplüğüne dönüştürülmesine kim engel olacak, çok merak ediyorum."

AYNI dostun verdiği bilgiye göre, Marmara'nın korunmasından sorumlu kuruluşlarda bariyerleme çalışması için yeterli donanım mevcutmuş. Buna rağmen, Haydarpaşa mendireğinin içini mezbeleliğe çeviren sızıntıya müdahale edilmemiş.

GEÇENLERDE, "yangın söndürme gemilerinin uluslararası standartlara uymadığı" yolundaki bir resmi rapora değinen yazımıza "Tüm donanım ve örgütlenmemiz dört dörtlüktür" diye yanıt veren Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Genel Müdürü Sayın Hücum Tulgar'a soruyoruz: Haydarpaşa mendireğinin içinde çevre dramı yaşanırken acaba bu "kusursuz organizasyon" nerelerdeydi?


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır