kapat

05.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Eymür'le görüşmeye gitti, yokoldu
Yeşil'in 1 Aralık 1999'da Mehmet Eymür'le randevusuna gittiğini ve bir daha dönmediğini söyleyen Yıldırım, 'Yüzde 99 öldürüldü' diyor

MAHMUT Yıldırım. Kamuoyunca tanınmasına yol açan ve deşifre olduğu son kod adı Yeşil. Bahattin Yıldırım. Yeşil'in öz kardeşi. Bahattin Yıldırım, ağabeyi Mahmut Yıldırım'ın öldürüldüğünden emin. Yeşil'in Mehmet Eymür ile son randevusuna gittikten sonra geri dönmediğini anlatan Bahattin Yıldırım, "Aradan 4 yıl geçti en ufak bir haber dahi alamadık. Kendisinin bir numara olduğu dönemde ailemize ilgi gösterenler de aramaz oldu. Abim yüzde 99 öldürüldü" diye konuştu.

İnternette habercilik yapan http://www.deepnot.comdan Emrah Cengiz, Yeşil'in kardeşi Bahattin Yıldırım ile görüştü. İşte, hakkında çok az bilgi sahibi olunan, sağ mı ölümü olduğu hâlâ netleşmeyen pek çok faili meçhulün sorumlusu olarak gösterilen Yeşil'in, kardeşinin ağzından bilinmeyen yönleri...

MİT'E NASIL GİRDİ?
Mahmut Yıldırım, 1955 yılında Bingöl, Solhan'a bağlı Yenidal köyünde doğdu. 1968'de Elazığ İmam Hatip Lisesi ortaokul kısmına başladı. Okurken, MİT ile ilk ilişkilerini kurdu. İlk işi siyasi çatışmaların yaşandığı Elazığ'da adam izlemeydi. Ona yakınlık gösteren, MİT ile bağlantısını kuran dönemin Elazığ MİT Daire Başkanı'ydı. Şu anda MİT'te yönetici olan bu kişi Mahmut Yıldırım'ı teşkilata kazandıran kişiydi. 1971'de okulu bıraktı, teşkilat için çalışmaya başladı. İlk silahlı eğitimini bu dönemde Elazığ Harput'ta bulunan kayalık bölgede aldı. Asla teşkilat ile resmi bir bağı olmadı. Kendisine verilen her türlü görevi tartışmadan yerine getirdi. Onlarca kod ismi, 50'yi aşkın sahte kimliği vardı.

NASIL KAYBOLDU?
30 Kasım 1996 günü akşamı Suriye'de bir operasyondan dönmüş Yenimahalle'de bulunan evine gelmişti. Evliydi. Biri kız 3 çocuğu vardı. Geceyi evde geçirdi. Ertesi gün MİT'ten bir telefon geldi. Arayan " Baba" idi. Yeşil MİT Kontr-terör Daire Başkanı olan Mehmet Eymür'e 'baba' derdi. Kapıdan çıkarken karşılaştığı kardeşi Bahattin'e "Baba beni merkeze çağırıyor" dedi. Bu Yeşil'in ailesi tarafından sağ olarak son kez görüldüğü an oldu. Ertesi gün Eymür'ü aradılar. Eymür'ün cevabı "Geldi ve gitti" oldu. 6 ay sonra bir bilgi geldi. Arabası Ankara Oto garajlarının karşısındaki bir araptman önündeydi. Bahattin Yıldırım arabayı oradan aldırdı ve bir süre sonra sattı. Parasını Yıldırım'ın karısına ve çocuklarına verdi. Ailesinin Yeşil'le ilgili ulaşabildiği ilk ve son ipucu bu araba oldu.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır