kapat

05.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Kuduz şoku kurbanı vurdu
Ünlülerin semti İstinye'de üç köpekte görülen kuduz mikrobu panik yarattı. Hayvan giriş çıkışının yasaklandığı bölge 6 ay karantinada kalacak. Kurban kesimi de yapılmayacak

Sosyetenin bir çok ünlü isminin yaşadığı Zekeriyaköy'de geçen Ekim ayında görülen kuduz vakasının ardından başlatılan karantina uygulaması devam ederken; Sarıyer'in en gözde semtlerinden İstinye'de, de kuduz alarmı verildi. Tarım İl Müdürlüğü, ünlü işdamı Halis Toprak'ın da yaşadığı İstinye'nin 6 ay süresince karantinaya alınmasına karar verdi.

İstinye sakinleri tarafından yapılan ihbar üzerine "Maskot" adlı köpekte yapılan kontrollerde köpeğin kuduz olduğu belirlendi.

HAYVAN SATIŞI YASAK
Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı veteriner ekiplerinin sokak köpekleri üzerinde yaptığı incelemede, iki köpekte daha kuduz mikrobuna rastlanması üzerine köpekler imha edildi ve İstinye karantinaya alındı. Semte hayvan giriş-çıkışı saklandı.

Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan anonslarla halk kuduz tehlikesine karşı uyarıldı. Sarıyer Belediyesi, semtte kurban alım ve satımını da yasakladı. İstinyeliler önümüzdeki bayramı kurbansız geçirecek.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır