kapat

05.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
'Şapkamı önüme koyup düşüneceğim'
Ünlü işadamı Sakıp Sabancı kendisine Fransa tarafından verilecek Liyakat Nişanı'nı alıp almayacağı konusunda henüz bir karar vermediğini söyledi

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, Fransa'nın vereceği Legion D'Honneur (Liyakat Nişanı) ödülü için, "Şapkamı önüme koyup, düşüneceğim" dedi. Sabancı Üniversitesi tarafından düzenlenen Sabancı Hak Koleksiyonu'nun Berlin'deki açılışına katılan Sakıp Sabancı, Fransa Meclisi tarafından kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarısının kabul edilmesinin üzücü olduğunu söyledi. Bu konuya açıklık getirilmesi gerektiğini belirten Sabancı, kendisine "Fransa'nın en büyük ödülü olan Liyakat Nişanı'nı alıp almayacağı" sorusu üzerine ise şunları belirtti: "Bana tam bir tarih bildirmediler. Nerede verecekleri belli değil. Fransız Büyükelçisi, Paris'te Cumhurbaşkanı Sarayı'nda verileceğini söylemişti ama yazılı bir davetiye gelmedi. Gelsin ne verilecek görelim, o zaman şapkamızı önümüze koyup, kararımızı veririz" dedi. İnsanları germenin doğru olmadığını söyleyen Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

HAKSIZLIK YAPTILAR'
"65 milyonun çıkarlarını düşünmek lazım. Bu konuda çok dengeli ve iyi adımlar atmamız gerekiyor. Fransa bu konuda yanlış yaptı, biz bu yanlışın Fransa Cumhurbaşkanı tarafından veto edilmesini istedik. Ama bu konuda hazırlık yapmadık. Fransa Anayasası'nda maddeler var. Cumhurbaşkanı, bu maddelere göre davranmak zorunda. Onun için birşey yapılmadı. Biz, ne istediğimizi bilmeliydik, daha akıllı şeyler istemeliydik. Takımı oyunu oynamak lazım." Türkiye'ye layık olmayan oyunlarla karşılaşıldığını kaydeden Sabancı, "Türkiye'ye haksızlık yapıldı. Fransızlar bir kere daha düşünmek zorunda. Bu kararı tekrar gözden geçirerek, Türkiye'nin hakettiği konumu vermeliler" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır