kapat

05.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Filistin'de U dönüşü
Filistin lideri Arafat, düne kadar düşman bildiği Ariel Şaron'un yarınki seçimlerde İsrail başbakanı olacağını sezince zeytin dalı uzattı

Dört milyon İsrailli'nin yarın oy kullanacağı başbakanlık seçimleri öncesi çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. Kısa bir zaman öncesine kadar Likud lideri Ariel Şaron'u Ortadoğu'daki çatışmaların sorumlusu olmakla suçlayan Filistin lideri Yaser Arafat, Şaron'un başbakanlığa İşçi Partisi lideri Ehud Barak'tan daha yakın bir isim olması üzerine taktik değiştirdi.

1970'li yıllarda Lübnan'daki mülteci kamplarını bastığı için düne kadar Şaron için "Lübnan Kasabı" lakabını kullanan Arafat, şimdi Şaron ile gizli gizli iletişim kurmaya başladı. İngiliz Sunday Telegraph gazetesine göre, Arafat'ın yardımcısı Muhammed Raşid'in Viyana'da Şaron'un 3 danışmanı ile bir araya geldi. Bu görüşmeyi doğrulayan Şaron'un oğlu Omri Şaron "Görüşme yararlı geçti. Seçim sonrası bir araya gelmenin yolu açıldı" dedi.

VİYANA'DA GİZLİ BULUŞMA
Batı kamuoyunda babasının savaş kışkırtıcısı olarak bilindiğini ama bunun yanlış olduğunu söyleyen Omri Şaron, babasının seçilmesi halinde Ortadoğu'da uzun bir süre savaş tehditi olamayacağını belirtti. Birçok Filistinli'nin Şaron'un başbakan olmasının Ortadoğu'yu sonu görünmeyen bir yola sokacağına inandığını belirten İsrailli gözlemciler buna rağmen Arafat'ın Şaron ile yakınlaşmasının tansiyonu düşüreceğini vurguladılar.

Arafat görüşme sonrası da kabinesini Şaron hakkında yorum yapmamaları için uyardı. İki liderin yakınlaşması bununla da kalmıyor. Geçen yıl eşi Lilly'i kaybeden Şaron'a başsağlığı mesajı çeken Arafat'ın bu jestine Şaron geçtiğimiz ay Arafat'a gönderdiği mesajla karşılık vermiş, mesajında Filistinliler'in Ramazan bayramını kutladığını dile getirmişti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır