kapat

30.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Günaydın beyler!
Sanayi Bakanlığı'nın isteği üzerine, yarın yapılacak naklen yayın ihalesinin şartnamesinde, "Yayıncı, abonelere her hafta üç 1.Lig maçını canlı olarak izletir" taahhüdü şart koşuldu

Lig maçlarının naklen yayın ihalesi yarın gerçekleştirilecek. Bugüne dek ihale şartnamesine tüketici lehine madde koymayan federasyon, Sanayi Bakanlığı'nın istemiyle yeni madde ekledi. Buna göre, yayını kazanan kuruluşla bu hakkı devralanların, tüketicilerle yapacağı sözleşmeye, abonelere her hafta üç 1. Lig maçını canlı izlettireceğine dair taahhütte bulunması şart koşuldu.

Dijital kanallara engel
Yeni şartname, dijital kanallara ihale kapısını da, "Yayın hakkını kazanan kuruluştan bu hakkı kısmen ya da tamamen devralan da, yargı, RTÜK ve Rekabet Kurumu kararlarına aynen uymak zorundadır" maddesiyle kapattı. Federasyon hukukçuları, "RTÜK dijital kanallara izin vermeden bu kuruluşlar maçları yayınlayamaz" yorumunu yaptı.

3 dakikalık görüntüler
Şartnamede, dakikası 4 bin $ olarak belirlenen 3 dakikalık haber amaçlı görüntülerin sınırları da netleştirildi. Bu konudaki kuralları 3 kez ihlal eden yayıncı kuruluşun 4. ihlalinde hakkı elinden alınacak.

TAYFUN BAYINDIR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır