|
|
Kaderi değişiyor!
Daha önce Boyacıköy'deki çeşmeyi restore eden İSKİ, şimdi de Taksim'de "utanç abidesine" dönüşen çeşme için "kurtarma projesi"ni hayata geçiriyor
Eroğlu müjde verdi
SABAH-İSTANBUL, bir tarihi eserin daha kurtarılmasına ön ayak oldu... Taksim Turizm Tanıtma Bürosu'nun yanındaki Osmanlı eseri çeşmenin viraneliğini yansıtan haberimizden sonra İSKİ'den müjdeli haber geldi: "Taksim Çeşmesi'nin restorasyonu için kurumumuz üzerine düşen görevi yerine getirecektir." Onarım izni için Anıtlar Yüksek Kurulu'na başvuracaklarını açıklayan Genel Müdür Veysel Eroğlu, "Bu değerli tarihi eserin yok olmasına izin vermeyeceğiz" dedi.
ÇEŞMELERİ İstanbul'un süsü olarak gördüklerini ve bu anlayış doğrultusunda en son 3. Ahmet Çeşmesi'ni yenilediklerini hatırlatan Eroğlu, "En önemli meydanda bulunan bu yapıyı da viranelikten kurtaracağız" sözü verdi ve ekledi: "Geçmişteki gibi musluklarından yine su akacak. Taksim yok olma aşamasına gelen bir değerine yeniden kavuşacak." Eroğlu, Haliç Köprüsü altında kaldığı için gölgelenen Pertevniyal Kadın Çeşmesi'ni de Feshane yanına taşıyacaklarını açıkladı.
|
Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|