kapat

27.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Realist düşünce

Güçlü takımlarla hazırlık maçları oynayan ve futbolcuları sahada üstün performans gösteren Galatasaray ikinci yarıya en hazır takım. Sarı kırmızılı ekibin önünde uzun bir lig, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi maratonu var. Yapılan maçlara bakıldığında yedeğiyle asıyla Galatasaraylı tüm futbolcular disiplinli ve özverili bir şekilde oynayıp, yaptıkları işten zevk alıp, yürekleriyle mücadele ediyorlar. İşte bu takım olma özelliğinin en güzel örneği. Kenardaki oyuncu ile sahadaki futbolcu arasındaki rekabet bir takım için en büyük avantajdır, yapabilirlerse tabii. Oyuncular yarış halindeler. Ama bu rekabeti sezon sonuna kadar hakkıyla yapabilmek yine Lucescu'nun elinde. Hoca bunu yapabilmeli. Seyrettiğim tüm hazırlık maçlarında Galatasaray takımı hırslı, disiplinli ve en güzelini yapabilme çabasındaydı.

Takım içinde daha çok yedekte bekleyen, benim de çok umutlu bir şekilde tekrar geri gelmesini istediğim Arif'in performansını arttırıp Galatasaray'a daha fazla katkı yapabileceğini ummaktayım. Ama o ne yazık ki istenilen düzeyde değil. Takıma girmesi için daha çok çalışması gerek. Ümit'in sorunu da biraz güçlenmesiyle ortadan kalkabilir.

Emre kendine gel
Emre'ye de birkaç şey söylemek isterim. Transfer söylentilerini kafasından atması lazım. Çünkü yeterince oyunda değil. Tabii çok klas ve geleceği parlak bir oyuncu. Kendisinden de çok şey bekleniyor. O da bunu yapabilecek kapasitede.

Bu oyuncu için korkmaktayım. Çünkü dengesiz ve kendini kontrol etmeden topa girişleri çok tehlikeli. Dikkat etmesinde fayda var. Basit oynadığı zaman daha az tehlikeye maruz kalıyor. Ne kadar ayağında çok top tutarsa sakatlık riski o kadar artar. Bunları yapmamalı.

İşte Galatasaray'ın ikinci yarı hazırlık döneminin bilançosu... Realist düşünce sarı-kırmızılı ekibi ikinci yarıya hazır ve istediğini alabilecek kapasiteye getirdi.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır