kapat

24.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Garipoğlu'na rekor ceza
İstanbul DGM Savcısı, Garipoğlu için çete kurmak, zimmet ve 245 kişiyi dolandırmak suçlarından tam bin 350 yıl ceza istedi

İstanbul DGM Cumhuriyet Savcısı Ercan Cengiz'in Sümerbank iddianamesi tamamlanarak Garipoğlu ve 37 arkadaşı hakkında kamu davası açıldı. 48 sayfalık iddianamede, bir numaralı sanık Hayyam Garipoğlu hakkında, "cürüm işlemek amacıyla çete oluşturmak, yöneticiliğini yapmak, bankayı aracı kılarak 245 kişiyi dolandırmak, tahsis edilmemesi gereken bir kredinin açılmasını sağlamak maksadıyla 22 kişiyi dolandırmak, bankanın parasını zimmetine geçirmek" suçlarından 541yıldan 1350 yıla kadar ağır hapis cezası istendi.

GENEL MÜDÜRE 1262 YIL
Sümerbank eski Genel Müdürü Cengiz Biçer'in ise cürüm işlemek amacıyla Hayyam Garipoğlu tarafından oluşturulan çeteye üye olmak, 245 kişiyi dolandırmak, tahsis edilmemesi gereken 7 adet kredinin açılmasını sağlamak suretiyle dolandırıcılık suçlarından 505 yıldan 1262 yıla kadar ağır hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

CEZA YAĞACAK
İddianamede, Kasım Garipoğlu ile Mehmet Nida Garipoğlu ve Nizam Garipoğlu hakkında da Hayyam Garipoğlu tarafından oluşturulduğu iddia edilen çeteye üye olmak ve 245 kişiyi dolandırmak suçundan 493 yıldan 1232 yıla kadar ağır hapis cezası talep edildi. Sümerbank Yönetim Kurulu eski üyesi Murat Yüksel için de, çeteye üye olmak, 7 kişiyi dolandırmak suçundan 15 yıldan 37 yıla kadar, Orhan Aslıtürk'ün geçtiğimiz hafta tutuklanan ortağı Muhammet Ciğer hakkında da çeteye üye olmak ve 4 ayrı dolandırıcılık suçundan 9 yıldan 22 yıla kadar ağır hapis cezası talep edildi.

Diğer sanıklar hakkında da suça iştirakten 14 yıla varan çeşitli sürelerde hapis cezaları istendi.

Veli SARIBOĞA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır