kapat

24.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Uyarıcı görüşü dikkate aldık
Başbakan Bülent Ecevit, askıya aldıkları Anayasa paketi hakkında, Anayasa Mahkemesi'nin uyarıcı görüşünü dikkate aldıklarını söyledi

Ecevit, dün Başbakanlık'ta yaptığı açıklamada, Anayasa paketinin askıya alınmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

'BİZİ AYDINLATTILAR'
"Siyasal partilerin kapatılmasını bir ölçüde zorlaştırıcı bir Anayasa değişikliği yapılmasını Meclis'teki bütün partiler istiyorlardı. Bu arada bir de üç koalisyon ortağı partinin genel başkanları olarak, bu konu üzerinde çalışmıştık. Bazı temennilerde bulunmuştuk. Bu arada bildiğiniz gibi, bir partinin kapatılması için, Meclis'te 3'te 2 oy çoğunluğu istemi gündeme gelmişti. Fakat Anayasa Mahkemesi'nin değerli üyeleri, bunun olası sakıncaları konusunda, bizi aydınlattılar. Biz de dolayısıyla bu konunun, yeniden incelenmesinin uygun olacağı sonucuna vardık."

'OLUMLU KARŞILADIK'
Anayasa paketinin askıya alınmasının, postmodern muhtıra sonucu olduğu iddialarının hatırlatılması üzerine, Ecevit şöyle konuştu:

"Herhangi bir kuruluştan, bir uyarıcı görüş geldiği takdirde, demokratik bir ülkede elbette bu dikkate alınır. Biz de konuyla yakından ilgili olan Anayasa Mahkemesi'nin kaygılarını olumlu karşıladık, yerinde bulduk. O nedenle bir erteleme kararına varıldı. Önümüzdeki günlerde konu yeniden gündeme gelecektir. Umarım ki, kısa sürede yürürlüğe girecektir. Anayasa Mahkemesi'nin, bir partinin kapatılması için karar almasının, ancak 3'te 2 oyla sözkonusu olması, bazı kaygılara yol açabilir. Düzelteceğiz."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır