kapat

24.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Her yol Kurtköy'e çıkar
Bir yanından uçak kalkıyor, bir yanından TEM akıyor. Uydu kenti, villası ve arazisiyle Kurtköy, hem dar gelirliyi hem de zengini çekiyor. 10 milyara daire de var, 275 bin dolara konak da

Taksim'den 30 dakika mesafede, TEM'in tam kıyısında, bir yanında havaalanı, diğer yanında onlarca kooperatifin diktiği onbinlerce konut ve bir o kadar da inşaatın mantar gibi bittiği pekçok Anadolu kentinden daha büyük bir yerleşim merkezi Kurtköy. Çok değil, bundan 10 yıl önce ücra bir gecekondu mahallesiyken, bugün eski adı Kurtköy, makyajlanmış haliyle Yenişehir, tam bir uydu kent! Sakinleri öyle diyor. Belki hâlâ 20 katlı kooperatif binalarıyla, son bir yıldır boy veren villalar arasında koyunlar otluyor.

Belki hâlâ iki-üç katın üzerine çatı konmamış, birkaç kat daha çıkmayı hesaplayanların serpilmiş gecekonduları var. Belki de dizboyu çamur. Ama ne olursa olsun, artık Kurtköy tarihe karışmış, kuralına uysa da uymasa da, uydu kent Yenişehir çoktan dikmiş bayrağını, bu 50 bin konutluk koca mahalleye.

Deprem de yaradı
Kurtköy'ü Yenişehir yapan önemli üç büyük proje var: İlki yıllar boyu bir efsane gibi anılan ve artık gerçek olan Sabiha Gökçen Havalimanı. Böylece ilk kez şansı açılan bu İstanbul köyünü Yenişehir'e çeviren en önemli etken ise TEM. Kuş uçmaz, kervan geçmez yöre, şimdi merkezden yarım saat uzaklıkta. Bir de İTEP'i ekleyin. Yani İleri Teknoloji Endüstri Parkı'nı.

Bu altyapı projeleri yetmezmiş gibi, bir de doğanın hediyesi olmuş Yenişehir'e. Sağlam taş gibi bir zemin! 17 Ağustos'tan beri, Anadolu yakasının sahil yolu zenginleri, zemini çürük binalarını terk edip, Kurtköy'e yerleşti. Yenişehir'in başına bir talih kuşu daha konmuş.

Ve 15-20 katlı kooperatif binalarının yanı sıra, bahçeli üçer katlı villalar da başlanmış yapılmaya. Şimdi 2 bin villa var. Villa da yetmemiş olacak ki, Bağdat Caddesi zenginleri için konaklar inşa edilmiş. 275 bin dolara satılan tripleks konakların kapalı yüzme havuzları ve tenis kortları var. Artık Yenişehir, dar gelirli vatandaşın yanı sıra zenginleri de misafir ediyor.

Bağdat dağa taşındı
Kurtköy'de kooperatifler cumhuriyetinin içinde 2 bin villa var. Çoğu üç katlı, içlerinde kapalı yüzme havuzları bile bulunuyor. Deprem korkusuyla sağlam zemin arayan Bağdat Caddesi'nin zenginleri için konaklar bile inşa edilmiş. Yüzme havuzlu, tenis kortlu Tanay Konakları'nın yapımına Ağustos'ta başlanmış. Ve tamamlanmadan 20'si 275 bin dolardan satılmış bile.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır