kapat

20.01.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sığınaklara kaçın
Şu sıralar web'de dolaşırken karda yürüyüp izini belli etmemenin incelikleri konuşuluyor. Kimliğini belli etmeden internetin keyfini çıkarmanın değeri anlaşıldı.

Tabii bu durup dururken olmadı. İlk zamanlar posta kutusunda yeni bir mesaj göremediği zaman canı sıkılan acemi kullanıcılar, herhangi bir reklam mesajı aldıklarında sevinçten havalara uçuyordu. Hele bir de karşı taraftaki bilgisayar, hitap satırına -her ne kadar otomatik de olsa- adlarını yazmışsa, aşka gelip uzun bir cevap mesajı döşenmeyi ihmal etmiyorlardı. Ama zamanla bu mesajlar eziyet olmaya başladı.

İş işten geçince dur durak bilmiyorlar. E-mail adresiniz elden ele dolaşıyor ve bombardımana maruz kalmaktan bir türlü kurtulamıyorsunuz. Böyle bir sorunununuz varsa önce şunu bilin. Bu sorun biraz sabır ve kararlılık gösterirseniz çözülebiliyor. İlk iş olarak bunlardan daha önce cevap yazmış olduklarınıza 'beni listeden çıkarın' diye bir kısa mesaj gönderin. Cevap vermemiş olduklarınıza cevap vermemeyi sürdürün ve e-mail için kullandığınız programın özelliklerini kullanarak onlardan gelen mesajları bloke edin.

Bedava bir program yüklemek veya başka bir hizmetten yararlanmak için e-mail adresinizi bilmek isteyebilirler. Eğer adres vermeden bu hizmetten yararlanamayacağınız kesinse o zaman üşenmeyin hemen Yahoo gibi bir servisten bedava bir e-mail adresi alıp onu verin. Eşiniz dostunuzla veya iş arkadaşlarınızla yazışmalarınızda kullandığınız adresi sakın vermeyin. Daha da güvende olmak için safeweb.com, disappearing.com, privacyx.com, kburra.com, http://www.networkice.com ve http://zonelabs.com sitelerindeki çözümlerden yararlanabilirsiniz.

mozdemir@sabah.com.tr


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır